Vinn Oscarsvinnaren Birdman på dvd

birdman_dvd

Birdman eller THE UNEXPECTED VIRTUE OF IGNORANCE med Michael Keaton i huvudrollen blev förra årets bästa film enligt Oscarsjuryn. Filmen vann fyra Oscars, däribland Bästa Film och Bästa Regi (Alejandro González Iñárritu). Birdman på Blu-ray & DVD släpptes den 1 juni.

Kulturbloggen har fått tag på tre exemplar av filmen på dvd som våra besökare nu har chansen att tävla om.

Tävlingen är nu avgjord. Vinnare som får filmen med posten är:
Angelica Lindh, Tyringe
Karin Andersson, Göteborg
Michael Avidan, Stockholm

Så här gör du om du vill ha chansen att vinna filmen på dvd:
Maila till
kulturbloggen snabel-a gmail punkt com
Skriv en motivering till varför just du ska vinna.
Tävlingen avslutas tisdag den 16 juni kl 12.00. Då måste du ha skickat ditt tävlingsbidrag.
Glöm inte att posta med din vanliga postadress, om du vinner måste vi kunna posta filmen till dig.
Tävlande som inte skickar med sin postadress har ingen chans att vinna.
Det lönar sig att vara snabb med att tävla. En av filmerna kommer att gå till en vinnare som är snabb – och också kommer att få paketet snabbt.

Här kan du läsa Kulturbloggens recension av Birdman.

BIRDMAN har hyllats unisont av kritikerkåren:

“Allt skimrar av tårar och pärlar av skratt. Det är helt enkelt ett rus du inte vill vara utan”
– Expressen, Maria Brander, betyg fem getingar

“Birdman ett mästerverk du måste se”
– Aftonbladet, Jens Peterson, betyg fem plus

BIRDMAN är regisserad, delvis skriven och producerad av Iñárritu och berättar historien om Riggan Thomson, gestaltad av Michael Keaton (Batman, Robocop, Need For Speed), som är känd för rollen som en ikonisk superhjälte men nu kämpar för att sätta upp en föreställning på Broadway. Dagarna innan premiär slåss han med sitt ego samtidigt som han försöker få tillbaka sin familj, sin karriär och sig själv.

Både kritiker och publik har tagit filmen till sitt hjärta, bland annat för tekniken att filma scener i en tagning och fantastiska skådespelarinsatser av Michael Keaton, Zach Galifianakis (Baksmällan, Due Date, Dinner for Schmucks), Edward Norton (The Grand Budapest Hotel, Primal Fear, American History X), Andrea Riseborough (Oblivion, Shadow Dancer), Amy Ryan (Gone Baby Gone, Win Win), Emma Stone (The Help, Crazy, Stupid, Love, The Amazing Spiderman-serien) Naomi Watts (St Vincent, The Impossible, King Kong), och hisnande foto av Oscarvinnaren Emmanuel Lubezki.

BIRDMAN har toppat världens biolistor och erhållit mer 200 prisnomineringar, bland annat nio Oscarnomineringar varav fyra vinster för Bästa film, Bästa regi, Bästa manus och Bästa foto. Filmen har också vunnit två Golden Globe Awards för Bästa manliga huvudroll och Bästa manus.

DVD-utgåvorna innehåller aldrig tidigare utgivna intervjuer med regissören Alejandro González Iñárritu och Michael Keaton, en intim inblick backstage med skådespelare och filmskapare och ett urval av exklusiva fotografier av filmfotografen Emmanuel Lubezki.

10 juni, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *