Motörhead till Göteborg och Stockholm i december 2015

Skribent:

motorheadsommaren 2015

När sommaren nu kommit och startat med värsta ösregn är det lite trist att tänka på att det kommer en höst och en vinter snart också. Men för hårdrockare kan det ju vara en tröst att det blir en och annan storkonsert i vinter som att Motörhead kommer till Göteborg och Stockholm i december 2015.

Ur ett pressmeddelande:
Sedan tidigare är det klart att metallegenderna i Motörhead besöker Danmark, Norge och Finland i slutet av året. Nu kommer besked att bandet också kommer till Sverige då Lemmy & Co intar Scandinavium i Göteborg den 1 december och Hovet i Stockholm den 4 december. Som support ser vi dessutom både Saxon och Girlschool.

Motörheads plats i rockens historia är cementerad sedan länge. Redan på det proggiga sjuttiotalet gjorde Lemmy & Co upp med samtiden och levererade högoktanig hårdrock som fick hjärtat att både speeda och hoppa över slag för att hinna med i tempot. Detta står sig än idag.

Med snart 22 album och ett oändligt antal turnéer runt jorden bakom sig fortsätter Motörheads fanskara fortfarande att växa. Inga andra band bjuder på en rockshow så snabb, intensiv, svettig och explosiv som Motörhead.

2013 släppte de det enorma albumet ”Aftershock” och i slutet av augusti i år släpps deras 22:a, ännu obetitlade, studioalbum. Det är med det i rockärmen de tar sig till våra breddgrader igen.

Att Motörhead är Sverigevänner är lika solklart som deras framtoning är beckmörk. När december slukar oss med både mörker och kyla så känns det betryggande att veta att vi får två svettiga kvällar i Scandinavium och Hovet med Motörhead + Saxon och Girlschool.

Datum
1.12 – Scandinavium, Göteborg
4.12 – Hovet, Stockholm

1 juni, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *