Momo eller kampen om tiden – höstens stora familjeföreställning på Stockholm stadsteater

Skribent:

momo_lansering_press_low

Allan Svensson som stod bakom Det susar i säven – en av Stockholm stadsteaters största succéer genom tiderna – gör en efterlängtad comeback som regissör. Nu sätter han upp höstens familjesatsning på Kulturhuset Stadsteatern – Momo eller kampen om tiden som har premiär den 22 augusti på Stora scenen med Polly Kisch i huvudrollen.

Ett pressmeddelande berättar:
Den fantastiska berättelsen om Momo har förtrollat många, barn som vuxna, genom åren. Den är skriven av tyske författaren Michael Ende som också gjort Den oändliga historien och Ofelia och skuggorna. Momo besitter en fantastisk förmåga. När hon lyssnar försvinner folks problem. Amfiteatern där hon bor blir en samlingsplats för musik, glädje och samtal – ända tills några mystiska, grå och cigarrökande figurer börjar stjäla varje timma, minut och sekund som människorna arbetar ihop. Till slut är den enda som kan rädda dem Momo, som tillsammans med sköldpaddan Kassiopeja och den mystiske Mäster Tid tar upp kampen mot de onda krafterna.

Momo eller kampen om tiden i regi av Allan Svensson är höstens stora familjeföreställning på Kulturhuset Stadsteatern. Rollen som Momo spelas av Polly Kisch, hennes bundsförvanter Kassiopeja och Mäster Tid av Åke Lundqvist och Sten Ljunggren. I övriga roller syns Per Sandberg, Göran Forsmark, Mats Qviström, Jan Mybrand, Ralph Carlsson, Kirsti Stubø, Morten Løvstrøm Olsen, Lars Göran Persson, Lars Edström, Kristofer Kamiyasu, Patrik Hont och Anders Johannisson.
Premiär: 22 augusti 2015
Scen: Stora scenen, Kulturhuset Stadsteatern
Ålder: Från 7 år i vuxens sällskap

Regi: Allan Svensson
Dramatisering: Anneli Mäkelä
Scenografi: Sören Brunes
Kostym: Maria Gyllenhoff
Ljus: William Wenner
Kompositör: Adam Fietz
Sångtexter: Tomas Andersson Wij
Mask: Ulrika Ritter

28 maj, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *