DVD-tips inför sommarens regniga dagar

silicon-valley-season-1-dvd

Sommarledighet i Sverige betyder regniga dagar. Förhoppningsvis inte bara, men jag undrar om det alls finns någon svensk sommar som inte också haft en hel del regniga dagar? Ledigheten kan dock vara skön också när den tillbringas med regnet smattrande mot fönstret. Här kommer tips på sex tv-serier som i vår släppts som dvd och oftast också på bluray. Några av dem kan också finnas på någon streamingtjänst som Netflix, Viaplay eller HBO Nordic.

Det är lite olika hur vi tillbringar sommaren. En del sitter i husvagn och många har då en tv med sig, kanske är den inte kopplad till någon streamingtjänst men har en dvd.

Om regnet håller på hela dagen eller i flera dagar kan det vara skönt att ha en box med en hel tv-serie. En film varar ju bara två timmar, typ.

Så här är några tips:
Silicon Valley – första säsongen
Den Golden Globe-belönade komediserien Silicon Valley är en säregen och humoristisk berättelse som tar oss med in i den högteknologiska guldruschens epicentrum, där de som är bäst på att lyckas också är de som hanterar framgången sämst.

Richard Hendriks (spelas av Thomas Middleditch) är en blyg programmerare som arbetar på ett stort webbföretag, Hooli. Han utvecklar som en musikapplikation med namnet Pied Piper där han samarbetar med entreprenören Erlich Bachman ( spelad at T.J. Miller). Det blir komplikationer och trassel och möten med riskkapitalister. En tv-serie om människor och deras beteende mer än en teknisk serie.

I rollerna ser vi Thomas Middleditch, T. J. Miller, Josh Brener, Martin Starr, Kumail Nanjiani, Christopher Evan Welch, Amanda Crew, Zach Woods, Matt Ross, Suzanne Cryer och Jimmy O. Yang

Mike Judge, Alec Berg, John Altschuler, Dave Krinsky, Michael Rotenberg och Tom Lassally är exekutiva producenter. Serien är skapad av Judge Altschuler och Krinsky.

Säsong 2 hade premiär på HBO Nordic i april, om du vill se hur livet fortsätter för seriens karaktärer.

Getting on – första säsongen
Komediserien följer vardagslivet för några tuffa sjuksköterskor som arbetar på en boende för äldre människor.
Serien är en amerikansk version av den brittiska serien med samma namn och är utvecklad av Mark V. Olsen och Will Scheffer.
Getting on fick bra mottagande av tv-kritiker när den hade premiär på HBO i slutet av november 2013.

The Originals – första säsongen
En sexig serie om Original-vampyrfamiljen och vampyr/varulv-hybriden Niklaus “Klaus” Mikaelson. När en häxcirkel lockar Mikaelsons tillbaka till förfädernas hemtrakter i New Orleans, blossar det sedan länge pyrande kriget upp. Blodsband är starka, men makthunger – och hämndbegär – kan visa sig starkare.

Hostages – första och enda säsongen
Denna drama-thriller-serie handlar om kirurgen Ellen Sanders som hamnar i en politisk konspiration när hennes familj tas som gisslan av FBI-agenten Duncan Carlisle. Han håller dem fångna i deras hem och beordrar Ellen att mörda presidenten när hon ska utföra en operation på honom.
Denna amerikanska version baserar på en israelisk tv-serie med samma namn.

Horrible bosses – andra säsongen
Serien är en skrattfest och fungerar att underhållas av även om du inte sett den första säsongen. Serien kretsar kring Nick, Dale och Kurt som beslutar att starta eget företag eftersom de är trötta på de chefer de haft.

Hart of Dixie – tredje säsongen
En dramaserie: Medan Dr. Zoe Hart (Rachel Bilson) kämpar för att få tillbaka sin praktik kämpar hennes pojkvän Joel (gästskådespelaren Josh Cooke) för att smälta in och livet i BlueBell fortsätter. Lemon (Jamie King) och Wade (Wilson Bethel) blir affärspartner, Lavon kommer närmare AnnaBeth (Kaitlyn Black) och George (Scott Porter) lider återigen av brustet hjärta… eller gör han verkligen det?

30 maj, 2015

Det här inlägget har 3 kommentarer.

  1. kaka skriver:

    Horrible bosses ÄR SÅN FIN SERIER! HUR MÅNGA AVSNITT ÄR DET PÅ EN SÄSONG?

  2. Rosemari Södergren skriver:

    Kaka: Det är hela andra säsongen som finns på dvd nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *