Opeth firar 25 år med konsert på hemmaplan

Skribent:

opeth25ar

Opeth är nog ett av Sveriges mest namnkunniga och inflytelserika rockband ute i världen. I år firar de 25 år som band med att bjuda på en konsert – uppdelad i två set – på Konserthuset i Stockholm söndagen den 4 oktober.

Ett pressmeddelande skriver:
Sveriges sanna stoltheter i Opeth har alltid legat stegen före den övriga metalvärlden. De slutar aldrig utmana sig själva genom svåra och experimentella vägar. Utan att någonsin tappa bort sig själva. Opeth står i en klass för sig med sin tunga och progressiva metal med inslag av flera andra genrer. Tidlösa men samtidigt under ständig utveckling.

Nu firar de 25 år som band och vill med anledning av detta bjuda sina fans på något alldeles extra. ”25th Anniversary Tour” som turnén heter besöker klassiska och anrika konserthus världen över, såsom Le Trianon i Paris, Admiralpalast i Berlin, Stadhalle i Wuppertal, Tivoliredenburg i Utrecht och Palladium i London.

Denna jubileumskonsert innehåller två 80-minutersset, men en paus på 30 minuter emellan. Första delen av konserten bjuder på det album som 2005 tog dem till en helt ny nivå som band och gav dem nya fans världen över – hyllade albumet ”Ghost Reveries” i sin helhet. Andra delen av konserten bjuder på material från hela deras 25-åriga karriär, inkluderat låtar från deras två senaste och mest framgångsrika album ”Heritage” från 2011 och ”Pale Communion” från 2014. Båda dessa album gick in på en 19:e plats på amerikanska Billboard Top 200 vilket är väldigt stort och anmärkningsvärt för ett band inom den progressiva rocken.

Det är en unik upplevelse att se bandet i detta format, något som den extremt uppskattade konserten på Royal Albert Hall i London för några år sedan är ett tydligt exempel och bevis på. Vi ser fram emot en konsertkväll utöver det vanliga när ett av våra internationellt sett största rockband genom tiderna kommer hem för att fira 25 år med en unik konsert i två delar i Stockholms Konserthus.

www.opeth.com

Datum

4.10 – Stockholm, Konserthuset

21 april, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *