Kalle Anka & C:o tolkar några av världens mest kända konstverk

Skribent:

kalleankakonst

I kommande nummer av Kalle Anka & C:o har sex kända klassiska konstverk tolkats av några av världens främsta Kalle Anka-tecknare. Numret innehåller bland annat en specialskriven serie och bland de ”ankifierade” konstverken återfinns John Bauers ”Tuvstarr”.

Ett pressmeddelande berättar:
KA & C:o Kullervos förbannelse highI Kalle Anka & C:o nr 16 – Konstspecial får vi följa med Joakim von Anka när han, i ett försök att få stanna kvar som medlem i Miljardärs-klubben, köper in några av världens kändaste konstverk med syftet att ordna en konst-ställning i världsklass i Ankeborg. Men allting går inte riktigt som han tänkt sig och resan tar en högst oväntad vändning.

– Vi strävar alltid efter att förena underhållning med kul lärande och med det här initiativet hoppas vi att våra läsare, framförallt de yngre, ska få upp ögonen för alla dessa fantastiska konstverk och blir sugna på att lära sig mer om konst, säger Jonas Lidheimer, Projektledare för Kalle Anka & C:o på Egmont.

I tidningen möts läsarna bland annat av en unik tolkning av ett av den svenska konstnären John Bauers mest kända verk, Ännu sitter Tuvstarr kvar och ser ner i vattnet, från 1913. Konstverket har tolkats av den erkända Kalle-tecknaren Paco Rodriquez.

– Detaljen i originalverket jag tog fasta på var flickans långa hår. Håret fick i min version bli en filt till Kalle Anka. Efter det föll allt på plats. eftersom Kalle har en filt över sig är han sjuk, och därav tekannan som pyr bredvid honom. Sedan spann jag vidare på det och inkluderade även hans favoritaktivitet – fiske, förklarar Paco Rodriquez sin tolkning av Tuvstarr.

Övriga konstverk som ankifierats är; Blå hästar av Franz Marc (1911), Sommarkväll vid Skagens strand av P.S. Krøyer (1899), Flicka med pärlörhänge av Johannes Vermeer (1665), Kullervos förbannelse av Akseli Gallen-Kallela (1899) och Brudfärden i Hardanger av Adolph Tidemand och Hans Fredrik Gude (1848).

Kalle Anka & C:o nr 16 – Konstspecial finns att köpa i butik från och med den 14 april.

kalleankaparl

Kalle Anka i sommarkväll vid Skagens strand av PS Krøyer

kalleankaburdfarden

kalleankablue

kalleankakonstspecial

9 april, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.