Roskilde presenterar årets line-up

Skribent:

roskilde

Internationella stjärnor som Paul McCartney, Muse, Florence + The Machine och Pharrell Williams har redan skapat höga förväntningar på 2015 års upplaga. Nu har Roskildefestivalen fyllt på sin line-up med 85 nya namn. I programmet för årets festival hittar vi bland annat Kendrick Lamar, Nicki Minaj, Father John Misty, Joanna Gruesome, Hot Chip och Foxygen.

Med femton artister är Sverige rikligt representerat på årets Roskildefestival. Etablerade namn som Veronica Maggio, Thåström och Timbuktu & Damn! får sällskap av yngre, flygfärdiga talanger som First Aid Kit, Alice Boman och Seinabo Sey.

Bokaren Stefan Gejsing berättar följande om det svenska utbudet:

”Sverige har ett fantastiskt utbud av nya, starka artister och band som vi verkligen vill se på Roskilde. Jag tycker att vi har lyckats få några av de allra bästa på programmet, och vill pusha lite extra för rapparen Silvana Imam, soulsångerskan Seinabo Sey eller Josefin Öhrn, som spelar potent rock med psykedeliska inslag. Kombinerat med de största svenska artisterna, som Thåström och Veronica Maggio, tycker jag att det här är ett av våra bästa svenska år på Roskilde.”

26 mars, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *