Urpremiär för Liv Strömquists Kunskapens frukt på Borås Stadsteater

Skribent:

kunskapensfrukt

Den 25 september blir det urpremiär av dramatiseringen av Liv Strömquists hyllade seriealbum Kunskapens frukt på Borås Stadsteater. Föreställningen går sedan vidare och gästspelar på Backa Teater i Göteborg.

Ett pressmeddelande berättar:
Liv Strömquist belönades 2015 med DN:s Kulturpris för seriealbumet som handlar om det som brukar kallas för ”det kvinnliga könsorganet”. Varför har mänskligheten ett så extremt osoft, bordelineartat love-or-hate-relationship med just denna mänskliga kroppsdel?

För regi står Mattias Brunn och medverkande i föreställningen är Elin Bornell (Borås Stadsteater), Anna Harling (Backa Teater) samt Peter Lorentzon (Regionteater väst).

Föreställningen börjar repeteras under våren och har urpremiär på Lilla scenen, Borås Stadsteater den 25 september 2015. Den kommer att spelas både för gymnasieklasser i Sjuhäradsområdet samt offentliga föreställningar september – november.

22 mars, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *