Helande minnen från tidigare liv

helandeminnen

Det finns människor som haft problem i livet som de kunnat ta itu med efter att under hypnos fått kunskap om och minnen från tidigare liv. Ofta har det handlat om hemska minnen som i sin tur påverkar deras nuvarande liv. De kan ha drunknat i ett tidigare liv, exempelvis, och därför haft svår ångest för vatten i nuvarande livet. För ett tag sedan läste jag en bok av en man som forskat kring detta, han heter Michael Newton och har gjort enormt mycket forskning kring detta. Han är ödmjuk och säger att han inte kan säga bestämt om det är tidigare liv hans patienter minns – det enda han kan säga säkert är att många blivit hjälpta på detta sätt. Om det verkligen är minnen från tidigare liv eller ett sätt för det undermedvetna att bearbeta och beskriva problemen, det kan han inte avgöra, skriver han i en av böckerna jag läst av honom.

Atasha Fyfe studerade historia och brittisk litteratur på universitet innan hon utbildade sig till hypnosterapeut. Efter att hon i flera år hjälpt människor att i hypnos hitta minnen från tidigare liv upptäckte hon att många blev ännu mer hjälpta av att hitta positiva erfarenheter från tidigare liv.

Jag tycker det är en väldigt positiv tanke och inställning: att hitta positiva erfarenheter istället för att enbart fokusera på det mörka och jobbiga. Att något bra man gjort stärker in och gör att man kan ta sig ur en jobbig situation, att man lär sig av det bra som hänt istället för att låta det dåliga påverka en negativt. Det är en bra tanke, oavsett om det verkligen finns tidigare liv eller om det handlar om tidigare i sitt liv eller drömmar från det undermedvetna. Nu menar jag inte att man ska blunda för och förneka saker som är jobbiga – att se saker som de är, att hitta sanningen, vad som är verkligt, är bra och läkande också. Men ibland kan det vara ett bra sätt att hitta energi och kraft i livet genom att minnas bra saker som man gjort, oavsett om det är i detta livet, i drömmar eller i tidigare liv, om vi har tidigare liv.

Det viktiga tycker jag inte är om det verkligen är så att vi har flera liv eller inte, huruvida vår själ eller vårt medvetande kan ta plats i olika fysiska gestalter eller inte, det vi är medvetna om är ju det liv vi lever nu. Atasha Fyfe skriver dock utifrån sin övertygelse, hon spekulerar inte kring om vi verkligen har olika liv eller inte, hon utgår från det. Men jag tycker inte det spelar någon roll, det är lika intressant ändå och sedan är det upp till läsaren hur hen tolkar det som berättas.

Hennes bok, ”Helande minnen från tidigare liv” tar upp många fall där hon berättar hur människor hittat läkande kraft genom att i hypnos möta minnen från tidigare liv. Boken är dock bredare än så, hon tar upp en massa annat som intressant som hur vi kan hitta styrka genom naturen och hitta trädens själar, eller ande, eller livskraft, eller vad vi nu vill kalla det som ger träden dess liv, hon berättar om schamaner och deras livsinställning, om magiker och mycket annat. Om du inte är låst vid ett sätt att tolka livet och du inte är fast vid ett sätt att besvara de existentiella frågorna kan du ha glädje av att läsa boken. Jag är inte säker på att jag tror på allt hon skriver om, men jag ser det som intressant att läsa om hur hon ser på dessa frågor. Livet är nog mycket större och vidare än bara ett sätt att beskriva det.

Kanske du är en person som tycker allt sådant här är jätteflummigt? Kanske är du en person som menar att endast det vetenskapen kan bevisa är sant. I så fall undrar jag hur du rent vetenskapligt kan fastställa om du är förälskad? Jag funderar också hur du kan tro att vetenskapen idag vet allt, om tvåhundra år kommer förmodligen vetenskapen att skratta åt mycket som vi slog fast som sanningar idag.

Existentiella frågor och svar och funderingar kring detta är för mig olika sätt att försöka förstå lite av vad livet är, det låter oss i alla fall ana något om denna stora gåta.

Beskrivning av boken på förlagets hemsida:
Minnen från tidigare liv är traditionellt kopplat till svårigheter och negativ påverkan på det liv vi lever nu. I sitt arbete med klienters regressioner till tidigare liv upptäckte Atasha Fyfe att positiva minnen kan ha minst lika stor betydelse, och att de till och med kan fungera helande. Likväl som det behövs terapi för att komma tillrätta med svåra minnen från liv levda före detta, kan positiva minnen fungera läkande för vårt liv just nu.I Helande minnen från tidigare liv får vi ta del av många fascinerande och dramatiska berättelser om historiska hemligheter, forntida visdom och bortglömd kraft. Med råd och övningar vägleds läsaren till hur man når den skattkista som tidigare liv utgör.

Här är Atasha Fyfes hemsida.

Helande minnen från tidigare liv
Författare: Atasha Fyfe
Språk: Svenska
Utgiven: 2015-01
Översättare: Cicci Lyckow Bäckman
ISBN: 9789187505195
Förlag: Massolit Förlag

Detta inlägg ingår i #blogg100
Dag 10

10 mars, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *