Intressanta tv-serier som nu släppts på dvd: Olive Kitteridge, Game of Thrones 4 och Revolution

Skribent:

olivekitteridge1

Markanden för och intresset för tv-serier har ökat markant under senare år. Först började det med de så kallade illegala fildelningssajterna som gjorde att den bor i Sverige och som ville följa en serie inte längre behövde vänta på att den skulle släppas på svensk tv. Istället kunde de ladda ner dessa serier via olika piratsajter.

En stor del av filmindustrin har anpassat sig och idag finns det flera lagliga sätt att snabbt få tillgång på tv-serier. Dels släpps många serier på dvd ganska snabbt efter att de har sänts, dels släpps många serier på olika streamingtjänster som Netflix och HBO Nordic med flera – och många tv-kanaler har Playtjänster så den som vill följa en serie inte behöver passa en viss tid för att se avsnitten och de visar dem ofta väldigt snabbt efter den amerikanska premiären, om det nu handlar om en amerikansk tv-serie.

Nu har en mängd tv-serier släppts på dvd, under januari och februari. Några av dessa serier finns också på streamingtjänster.

Här är tips på tre av de bästa serierna som är aktuella på dvd nu:

Olive Kitteridge
olivekitteridgeOlive Kitteridge är en enstörig kvinna, hon är väldigt strikt men samtidigt välmenande. Hon är pensionerad lärare och bor i den fiktiva kuststaden Crosby i Maine.
Hon är gift med Henry, som är en snäll och omtänksam man, som driver ett apotek i stadens centrum. Tillsammans har de en son som växer upp till att bli en fotvårdsspecialist.
Denna miniserie är väldigt kritikerrosad.
Vi får följa Olive och hennes problem med depression, sorg, svartsjuka och konflikter med både familj och vänner.
Skådespelare: Frances McDormand, Richard Jenkins och Ken Cheeseman.
Skapare: Gary Goetzman och Tom Hanks.
Release på dvd: 16 februari

Game of Thrones 4
gameofthrones4Världen förmodligen mest hajpade tv-serie. Säsong 5 kommer senare i vår på streamingtjänsten HBO Nordic. Vill du vara redo för den bör du ju se säsong 4 som nu släpps på dvd.
Kampen om järntronen i denna fascinerande fiktiva värld tätnar. Familjen Lannisert med den minst sagt bortskämde och vidrige unge mannen Joffrey på tronen ser ut att ha ett starkt grepp om makten. Samtidigt finns det gott om utmanare. Daenerys Targaryen tränar sin drakar och bidar sin tid för att komma och kräva sin rätt till tronen samtidigt som Stannis Baratheon slickar sina sår efter nederlaget i Blackwater Bay och väntar ut tiden för att ta över tronen.
Samtidigt händer det fasansfulla saker norr om muren, där vildingarna samlar sig.
Game of Thrones är en beroendeframkallande serie som det är bra att se tillsammans med någon, för man brukar alltid vilja diskutera det som händer i varje avsnitt med någon som begriper vad du talar om. Den griper tag i tittaren och det går inte att låta bli att se ett avsnitt till.
Den är spännande, fantasieggande och ofta, ofta överraskande och intrigerna tar oväntade vändningar.

Skådespelare: Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey och Emilia Clarke.
Skapare: George R.R. Martin och David Benioff.
Release: 16 februari

Revolution
revolution-eric-kripkeRevolution speglar en hypotetisk verklighet där världen en dag drabbas av en stor blackout och all elektricitet stängs av. Femton år senare finns det fortfarande ingen elektricitet och folk lever helt utan modern teknologi. Utan lagar och ordning ser livet väldigt annorlunda unt och det gäller att klara sig så gott man kan.
Skådespelare: Billy Burke, Tracy Spiridakos och Giancarlo Esposito.
Skapare: Eric Kripke
Release på dvd: 9 februari

15 februari, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *