Claes Ånstrand ny ordförande i Svenska Filminstitutet

Skribent:

Regeringen har utsett Claes Ånstrand till ny ordförande i Stiftelsen Svenska Filminstitutet för perioden 1 januari 2015–31 december 2017.

Ett pressmeddelande skriver:
– Claes Ånstrand är en mycket erfaren ledare och har goda kunskaper om film- och medieområdet. Jag är övertygad om att han är helt rätt person att leda Filminstitutets styrelse i en period av stor förändring i filmbranschen. Filminstitutet spelar en mycket viktig roll i det arbete med framtidens filmpolitik som vi just nu bedriver, säger Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Claes Ånstrand (född 1945) är verkställande direktör för konsultföretaget LoveOne som utför uppdrag när det gäller samhällsutveckling och systemutveckling inom IT. Han är för närvarande även ordförande i Rådet för Etisk plattform för öppenhet och insyn i vård och omsorg.

Ånstrand var statssekreterare 1999–2006 på Socialdepartementet, Näringsdepartementet och senast åt Leif Pagrotsky vid Utbildnings- och kulturdepartementet, med ansvar för kultur och medier.

Stiftelsen Svenska Filminstitutets styrelse består av högst nio ledamöter, varav en ordförande. Ordförande och samtliga ledamöter utses av regeringen. Filmbranschen och tv-företagen får nominera fyra av ledamöterna.

22 december, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *