Ulrika Stuart Hamilton tar över som ordförande i styrelsen för Statens kulturråd

Skribent:

Regeringen har utsett Ulrika Stuart Hamilton till ny ordförande i styrelsen för Statens kulturråd. Ulrika Stuart Hamilton tillträder den 1 januari 2015 och efterträder journalisten Kerstin Brunnberg som har haft uppdraget sedan 2009.

Ett pressmeddelande berättar:
– Jag är väldigt glad att vi har kunnat rekrytera Ulrika Stuart Hamilton till ordförandeposten i Statens kulturråd. Hon har ett brett samhällsengagemang och är väl lämpad att tillsammans med generaldirektören och den övriga styrelsen leda Kulturrådets viktiga och komplexa arbete. Ulrika har en lång och gedigen erfarenhet av chefsuppdrag och styrelsearbete inom både privat och offentlig verksamhet, säger Kultur- och Demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Fakta om Ulrika Stuart Hamilton
Ulrika Stuart Hamilton är 56 år och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Under perioden 1991-1994 var hon stabschef hos finansminister Anne Wibble. Nu senast kommer hon från en tjänst som statssekreterare hos den förra regeringens jämställdhets- och biträdande utbildningsminister Maria Arnholm. Hon har mångårig erfarenhet av lednings- och styrelsearbete i kommunala, statliga och privata företag, bland annat inom medieområdet.

Fakta om Statens kulturråd
Statens kulturråd (Kulturrådet) är en central myndighet inom det kulturpolitiska området. Myndighetens uppgift är att verka för konstens och kulturens utveckling och tillgänglighet genom att fördela och följa upp statliga bidrag och genom andra främjande åtgärder.

Myndigheten fördelar årligen ca 1,9 miljarder kronor i bidrag till kulturområdet, varav 1,2 miljarder kronor fördelas inom ramen för kultursamverkansmodellen, en regional modell vars syfte är att ge ökat utrymme för regionala prioriteringar och variationer.

Myndigheten har ca 80 anställda och har sina lokaler i Filmhuset, på Gärdet i Stockholm.

22 december, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *