TV-tips: Blå ögon – politisk thriller i SVT

bla-ogon-svt-play

Missa inte kommande dramaserie på SVT som utspelar i en politisk miljö med skådespelare på rollistan som Adam Lundgren, Louise Peterhoff, Linus Wahlgren, Cecilia Frode, Erik Johansson, Anna Bjelkerud, Marie Richardson och Kjell Wilhelmsen.

Handlingen kretsar framför allt kring Elin Hammar som m,itt under brinnande valrörelse får hoppa in som vikarierande stabschef hos justitieministern då den ordinarie försvunnit spårlöst.

Elin Hammar kastas omedelbart in i ett nät av lögner och konspirationer när hon försöker ta reda på vad som har hänt.

Samtidigt ser det främlingsfientliga Trygghetspartiet ut att gå mot ett succéval. I Uddevalla förbereder sig partiets lokala representant Annika Nilsson för ett torgmöte, trots sonens protester. Han är trött på de hot och trakasserier som familjen utsätts för. Ja Trygghetspartiet är självklart en symbol för Sverigedemokraterna, partiet rider på samma skräck för invandrare – men de är inte skildrade enbart som skurkar, det går att tro på karaktärerna.

Visst, de första tjugo minuterna tyckte jag handlingen var klyschig och spelade på en hel del klichéer men sedan började det skruvas åt och jag rycktes med. Karaktärerna, i alla fall några, har flera bottnar och är trovärdiga. Det är en berättelse som engagerar mig och som inte berättar allt ensidigt.d

Jag har sett de första två avsnitten av tio avsnitt som ska sändas.

Mer om Blå ögon hos SVT.

Premiär: SVT1 21:00 söndag 30 november

27 november, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *