Fri entré införs på statliga museer som är myndigheter

Skribent:

Äntligen börjar det märkas att vi fått en ny regering som förhoppningsvis har en något annorlunda syn på hur viktig kultur är. Kulturdepartementet berättar nu att: Fri entré införs på statliga museer som är myndigheter.

Pressmailet:
Regeringen föreslår i budgetpropositionen att 80 miljoner kronor avsätts för reformen från och med 2015.

– Jag är mycket glad för att vi nu kan föreslå ett återinförande av fri entré vid våra statliga museer. Införandet av fri entré är ett av flertalet viktiga steg vi vill ta för att öppna dörrarna på vid gavel till allt det som är vårt gemensamma kulturarv, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

-Vi äger de statliga museerna tillsammans. Därför är det naturligt att de är gratis och öppna för alla, säger finansminister Magdalena Andersson.

Reformen innebär att fri entré ska gälla vid följande av statens museer: Armémuseum, Etnografiska museet, Flygvapenmuseum, Hallwylska museet, Historiska museet, Kungl. myntkabinettet, Livrustkammaren, Marinmuseum, Medelhavsmuseet, Moderna museet, Nationalmuseum, Naturhistoriska riksmuseet, Sjöhistoriska museet, Skoklosters slott, Statens centrum för arkitektur och design, Världskulturmuseet och Östasiatiska museet.

Regeringens avsikt är att fri entré ska införas på de berörda museerna under våren 2015. Exakt tidpunkt för införandet är ännu inte fastslagen.

17 oktober, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *