Betlehem inviger Stockholms Judiska Filmfestival 18 oktober och får VOD-premiär 22 oktober

Skribent:

judiskfilmfestival

Lördag den 18 oktober invigs Stockholms Judiska Filmfestival på Zita Folkets Bio, öppningsfilm är Yuval Adlers flerfaldigt prisbelönta drama Bethlehem, om en israelisk officer och en ung palestinsk informatör. Bethlehem får sedan premiär som digital hyrvideo (Video on demand) hos bland andra iTunes och SF Anytime den 22 oktober.

Ett pressmeddelande berättar:

betlehemfilmenDen israeliske officeren, Razi, har en komplicerad relation till sin palestinska informatör Sanfur. Sanfur rekryterades a Razi vid 15 års ålder och de har utvecklat nästan familjenära band till varandra. Samtidigt känner Sanfur lojalitet till sin äldre bror, en militant palestinsk aktivist, och han börjar leva ett dubbelliv som innebär att han tvingas ljuga för både Razi och brodern. När den israeliske säkerhetstjänsten upptäcker hur involverad Sanfur är i sin brors aktiviteter ställs Razi inför ett omöjligt dilemma.

Filmmanuset till Bethlehem skrevs gemensamt av regissören Yuval Adler och den arabiske journalisten Ali Waked som bodde på Västbanken och ägnade många år åt efterforskningar om livet där.

Bethlehem visas som öppningsfilm på Stockholms Judiska Filmfestival lördag 18 oktober kl 18.30. Den visas också 19 oktober kl 18.15.
Filmen har Video on demand-premiär över hela sverige den 22 oktober (hos bland andra: iTunes, SF Anytime, Headweb och Viaplay)

17 oktober, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *