Sista säsongen av The Newsroom har premiär den 10:e november

Skribent:

thenewsroom3

Journalistiken är på nedgång, i alla fall god journalistik är allt mer frånvarande. Att vara seriöst kritiskt granskande kräver träning och erfarenhet. Jag tycker om sociala medier, men de som tror att sociala medier och bloggar kan ersätta den tredje stadsmakten är helt ute och cyklar vilse.

Därför tycker jag det är kul att följa tv-serien Newsroom som skildrar en redaktion och dess vådor i tiden.

Nu kommer snart äntligen säsong 3.

Ett pressmeddelande berättar:
The Newsroom är skapad av Aaron Sorkin, hjärnan bakom The West Wing och manusförfattaren till filmerna The Social Network och Moneyball. I The Newsroom tar Sorkin tittarna bakom kameran och visar folket som levererar nyheterna på TV varje kväll.

I centrum står nyhetsankaret Will McAvoy (Jeff Daniels), hans exekutiva producent MacKenzie Mortimer (Emily Mortimer), nyhetsteamet (John Gallagher, Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Olivia Munn, Dev Patel) och deras chef (Sam Waterston). Serien följer deras strävan att leverera nyheterna så som det ska göras. Under seriens gång möter de kommersiellt motstånd, politik, samt tampas med de personliga problem som uppstår.

För The Newsroom så har Aaron Sorkin inspirerats av verkliga händelser. Serien inleds med BP-krisen i den Mexikanska Gulfen och fortsätter med andra världsomfattande händelser som upproret i Egypten och Tea Party-rörelsens framfart i USA.

The Newsroom inleder nu sin tredje säsong och har genom åren hyllats av kritikerna och belönats med flera priser. Jeff Daniels belönades för sin roll som Will McAvoy med en Primetime Emmy Award – Outstanding Lead Actor in a Drama Series (2013). Serien har även kammat hem Critics´Choice Award – Most Exciting New Series (2012). Två gånger har serien även nominerats till Golden Globe.

Den tredje säsongen av The Newsroom har premiär måndagen den 10:e november.
Den sista säsongen är uppdelad i sex delar och kommer att finnas tillgänglig på HBO Nordic.

Säsong 1-2 finns tillgängliga på HBO Nordic.

23 september, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *