Skivrecension: Rigmor Gustafsson with Dalasinfoniettan – When You Make Me Smile

Skribent:

Layout 1

Artist: Rigmor Gustafsson with Dalasinfoniettan
Titel: When You Make Me Smile
Betyg: 5

Rigmor Gustafsson är en av våra absolut bästa jazz-sångerskor, men jag tycker att man begränsar Rigmor genom att sätta henne i facket jazz då många undviker musik som klassas in i jazz. Rigmor har en betydligt bredare kapacitet vilket gör att en större publik också de av inte jazz intresserade mer än vän kan avnjuta henne. When You Make Me Smile är behaglig och oerhört harmonisk att lyssna till. Hennes röst är bitvis sammetslen för att i nästa omärkligt övergå till ursäkta uttrycket ”lugnt temperament”.

Jag lyssnade på en del andra album som Rigmor Gustafsson gjort tidigare och det stärker min uppfattning om att jazz blir för snävt i hennes fall. Så för den som avskräcks i bemärkelsen jazz låt er inte avskräckas. Där finns doft av bossanova, blues med inslag av lugn populärmusik. Jag kan inte riktigt förklara, men ingen låt är den andra lik och jag brukar säga kan jag lyssna på en skiva mer än två gånger är den bra. Jag lyssnar gärna på Rigmor Gustafsson.

Spår jag gillar: Call Me Lonely, A Different Kind, Blind As A Bat och Woke Upo in Sunday in Saturday´s Shoes.

7 september, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *