Annika Mayer, rutinerad copywriter släpper debutroman om reklambranschen

Skribent:

annikamayer

Ett pressmeddelande berättar om en bok som utspelar sig inom reklambranschen och som verkar intressant:

”En underbar mix av humor och mörker. Jag rös, skrattade och grät”. Så beskriver skådespelaren Cecilia Forss Annika Mayers debutroman Stå inte för nära kanten.

Annika är, som precis som huvudpersonen, född i Tyskland, uppvuxen i Gällivare och jobbar i reklambranschen i Göteborg.

– Hanna och jag delar många öden, men boken är inte självbiografisk. Jag brukar säga att skelettet är sant men köttet är ljug, säger författaren.

Boken kan klassificeras som chic lit, en genre som Annika gillar.

– Massor av igenkänning från såväl uppväxten, vardagskampen och så alla relationer.

Och det är ju så bra chic lit ska vara. Glammig yta ovanpå bråddjup av sorg och hemligheter. Skratt och gråt. Eftertanke. Ett högt tempo och starkt driv, så man alltid vill läsa vidare. Det är så hon vill att boken ska upplevas.

Stå inte för nära kanten utspelar sig på 90-talet, en glamourös tid i reklamvärlden. Hanna är framgångsrik men lider av en konstant känsla av otillräcklighet. Ett onödigt gruvarbetarkomplex säger hennes bästa vän Kattis från Gällivare. Det är dit Hanna återvänder för att vila bland vänner i den vackra fjällmiljön och tilltufsade bruksorten. Både där och i Göteborg söker hon efter den sanna kärleken. Präglad av brutala erfarenheter i ungdomen så är hon osäker, och det går inte så bra. Tills hon drabbas av den spännande, perfekta Eric. Kattis ser dock oroväckande mönster upprepa sig.

Mer om boken:

Stå inte för nära kanten är en humoristisk och gripande roman om Hanna Klein. Året är 1995 och Hanna gör mot alla odds karriär på Göteborgs hetaste reklambyrå Benzin. Hon har just lämnat sin man och står ensam med två barn. Under en resa till hemorten Gällivare hittar hon dolda brev i mammans källare. Vad var det egentligen som hände under hennes uppväxt i Tyskland?

Uppföljaren, som kommer till jul 2015, tar avstamp på nyårsafton 1999 och skildrar bland annat den stora IT-kraschen. Ytterligare en bok om Hanna är planerad och som avslutning blir det en bok om Hannas mamma Eva.

Mer om Annika Mayer
Annika Mayer är från Gällivare men bor sedan länge i Göteborg. Där har hon länge arbetat som copywriter. Idag är hon kommunikationschef. Hon har tre barn med två pappor och är gift för tredje gången. Skriver gör hon på kvällar, helger och ledigheter.

För mer information, recensionsexemplar eller för att komma i kontakt med författaren vänligen maila eller ring Marthina Elmqvist på marthina@hoi.se alt 0708-92 95 94 på Hoi förlag.

Hoi är ett modernt bokförlag som kombinerar styrkan hos ett traditionellt förlag med större frihet, mer delaktighet och bättre villkor för författaren. Vi letar ständigt efter manus med litterära och kommersiella kvaliteter. Välkommen till oss, som läsare eller författare.

25 augusti, 2014

Det här inlägget har 3 kommentarer.

 1. Annika Mayer skriver:

  Hej och vad kul att ni uppmärksammar min bok. Hoppas ni vill läsa och recensera:)

 2. Annika Mayer skriver:

  PS: Vill ni läsa mer finns det här: http://annikamayer.se

 3. My Lan Tran skriver:

  Jag var fången i boken. Försummade barn och mat.
  Tårar och skratt om vartannat. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *