Frank Bowling visas på Spritmuseum i höst

Skribent:

spritmuseum_bowling

I höst, 23 oktober, öppnar utställningen Traingone med Frank Bowling på Spritmuseum. Bowling har under senare år erkänts som en av de viktiga brittiska konstnärerna under efterkrigstiden. Traingone är den första stora presentationen av Frank Bowling i Europa utanför Storbritannien.

Ett pressmail berättar:
Under början av Bowlings karriär fanns det ett tryck och en förväntan på en ung svart konstnär att tillhöra en figurativ tradition med politiska budskap, och även om han började som figurativ målare rörde han sig snart mot mer abstrakta, stora målningar. Kampen att bli sedd som en abstrakt målare inom den samtida västerländska konsten och vägran att representera något annat har präglat hans yrkesliv.

Bowling valdes, som första svarta konstnär, in i Royal Academy of Arts 2005 och hans arbeten finns representerade på Museum of Modern Art, Metropolitan Museum of Art, Tate Gallery och Victoria & Albert Museum.

22 augusti, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *