Way Out West: Slint en lyckad återförening

Skribent:

Slint-1

Slint, Linné 
Way Out West 9 augusti 2014 
Betyg: 4

I en intervju med Clash Magazine förklarade Slint nyligen att de inte specialanpassar sina spellistor för festivaler, utan hellre är trogna sina fans istället för att försöka flirta till sig ny publik. Enda gången de experimenterar med sin setlist är när de spelar i samma stad två dagar i rad. I vilket fall går dagens spellista hem bland publiken som för övrigt består av nyligen återutgivna Spiderland i sin helhet samt Rhoda från Tweez och lägligt kallade B-sidan Glenn. För exakt en timme fylls Linnétältet med post-rock av finaste kvalité.

De karaktäristiska intron till bandets större ”hits” känns igen direkt och får genast respons av en nöjd och imponerad publik. Det märks att bandet vill ta avstånd från normen med sin annorlunda uppställning på scenen då frontmannen Brian McMahan till exempel inte står i centrum utan håller sig till sitt hörn och presenterar sig blygsamt i Breadcrumb Trail då han ser ut att rikta sig mer mot bandet än publiken.

Slint är (möjligtvis i konkurrens med Slowdive) en självklar vinnare i kategorin ”bästa nyligen återförenade band” på årets Way Out West festival. Sedan post rock-bandet återförenats för tredje gången på tio år i november i fjol har de hunnit framträda i stora delar av Nordamerika och Europa. Vi kan hoppas att vi får se dem snart igen och att de kan hålla ihop längre denna gång och kanske till och med ge oss en tredje fullängdare.

Slint-4

Slint-3

Slint-2

10 augusti, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *