Way Out West: Jungle ett band i mängden trots potential

Skribent:

2014Jungle_Jungle_600G090514

Jungle, Trägår’n 
Way Out West 9 augusti 2014
Betyg:2

Den mystiska electrosoul-duon från London säkrade sitt snabba genombrott genom att låta sexåriga breakdance-sensationen B-Girl Terra marknadsföra första singeln Platoon i en YouTube-video. Tidigare i år var det dags för skivsläpp och nu, drygt ett år efter Platoon-videon, står de på Göteborgsklubben Trädgår’n som del av Stay Out West-konceptet.

Cirka tio i två, tjugo minuter efter utsatt tid, uppenbarar de sig från röken ackompanjerade av djungelljud för sin första spelning någonsin på svensk mark. Publiken är med på noterna och charmeras av duon som deklarerar att de redan efter sju timmar tycker Göteborg är den vackraste staden de varit i under denna turné. Josh Lloyd-Watson och Tom McFarland vet vad de håller på med och uppträder som liveframträdanden är det enda de gjort i sina liv. Men någonting viktigt verkar saknas.

Deras musik må vara svår att kategorisera men när det kommer till kritan är det dessvärre inte mycket mer än modern radiovänlig pop. Jungles debutalbum hade något unikt som försvinner totalt i liveframträdandet som ser ut att sakna något väsentligt. I sitt försök att låta professionella har någonting försvunnit och det får motsatt effekt. De lyckas inte bli mer än ett band i mängden, ett band som desperat försöker vara unikt genom att låta som alla andra.

Jungles genomslagskraft garanterar att vi kommer att se dem snart igen, tills dess hoppas vi de har lyckats hitta och rätta sina brister och faktiskt leva upp till sin enorma potential.

9 augusti, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *