Way Out West: Conor Obersts bjuder på en uttömmande festivalupplevelse

Skribent:

Conor Orbest WOW

Conor Oberst, Flamingo
Way Out West 9 augusti 2014
Betyg:3

Bright Eyes-profilen som redan som fjortonåring slog igenom med Commander Venus och geniförklarades och förespåddes en ljus framtid har under den senaste tiden hamnat lite i blåsväder och uppmärksammats av mindre smickrande anledningar. Men efter att nyligen ha blivit rentvådd från vad som visade sig vara falska anklagelser som skakat om hans rykte är han nu i toppform och visar oss att han inte är att räkna bort. Conor är muntrare än någonsin när han flitigt plöjer igenom likväl eget material som klassiska Bright Eyes låtar.

Med sig på scen har han albumaktuella Dawes som utöver ackompanin framöver även får framföra en egen låt som fungerar perfekt för att skapa variation i låtlistan just när det började bli lite monotont och ger Conor en chans att hämta andan inför avslutande numret, samtidigt som den stärker frågeställning gällande varför de inte själva fick en speltid på festivalen.

Det är i sin helhet en uttömmande festivalupplevelse som kan sammanfatta årets Way Out West i helhet. De nyare, egna låtarna, lyfts fram lite starkare och mer inlevelsefullt än resten av materialet men det finns alltid rum för gamla klassiker som hittar hem bland publiken.

 

Foto: Emma Andersson

9 augusti, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *