Way Out West: The National tog revansch för 2010 års spelning

Skribent:

national1

The National, Azalea
7 augusti 2014
Betyg: 4

Var du på Way Out West 2010? Om du minns The Nationals spelning från den sommaren hoppas du förmodligen att du inte gjorde det, att du var någon annanstans än vid Slottskogen just då och sluppit se ett band med en så fantastiskt repertoar — och briljanta nysläppet High Violet i bagaget — förlöjliga sig själva i en av tidernas tråkigaste ursäkter till spelning. Ja, direkt så dåligt kanske det inte var, men det var en långt ifrån minnesvärd spelning som framförallt saknade hjärta. Idag får lyckligtvis Matt Berninger och resten av bröderna i The National en ny chans, och den tar de desto bättre tillvara på.

Det är inte bara den senare speltiden som i sin tur innebär att de även kan använda sig av ljuseffekter (filmprojektering) som lägger till ytterligare dimensioner, utan allt verkar stämma idag. Alla skeptiska tankar försvinner först efter det passionerade framförandet av Squalor Victoria, då är det bara att inse att detta är en av de bästa spelningar vi kommer se på Way Out West i år. Spellistan skiljer sig inte ens anmärkningsvärt trots att ett skivsläpp och fyra år skiljer spelningarna åt. Allt är bara mycket bättre.

national2

national3

Foto: Jonatan Södergren

 

 

8 augusti, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *