Steven Soderberghs tv-serie ”The Knick” med Clive Owen visas på C More

Skribent:

theknick

Oscarbelönade Steven Soderbergh regisserar Clive Owen i första säsongen av Cinemax nya dramaserie The Knick, som utspelar sig på ett sjukhus i New York år 1900, berättar ett pressmeddelande:

I en omvälvande tid med hög dödlighet och få läkemedel kämpar engagerade läkare och sköterskor för att rädda liv. The Knick kommer till C More nu på lördag den 9 augusti, dagen efter USA-premiären. Serien ses även på C More Play där man kan titta på avsnitten när man själv vill. Och på måndag läggs första avsnittet ut på C Mores YouTube-kanal, där alla nyfikna kan ta en provtitt!

Steven Soderbergh har regisserat alla avsnitt i första säsongen av The Knick, som skildrar den intensiva vardagen på The Knickerbocker Hospital i New York. Nittonhundratalet har precis inletts och våghalsiga läkare testar nya metoder för att rädda liv, med tveksamma odds och bristfälliga mediciner. Sjukhuset har fler problem – de välbeställda patienterna ersätts gradvis av fattiga, och föreståndaren Herman Barrow (Jeremy Bobb från ”The Wolf of Wall Street”) missköter ekonomin. Hit kommer kirurgen John Thackery (Clive Owen), erkänt skicklig samt van att tänja moraliska gränser. Han är kokainmissbrukare vilket inte är olagligt vid den här tiden. Thackerys nye kollega Algernon Edwards (André Holland) har blivit anställd med hjälp av den inflytelserika skeppsredardottern Cornelia Robertson (Juliet Rylance). Han möts av fördomar eftersom han är svart, bland annat från Thackery vars favorit är Dr. Gallinger (Eric Johnson). I persongalleriet finns också ambulansföraren Tom Cleary (Chris Sullivan), som inte skyr några metoder för att skaffa den rätta sortens patienter, samt kirurgen Dr. “Bertie” Chickering Jr. (Michael Angarano). Han är förälskad i sjuksköterskan Lucy Elkins (Eve Hewson) som i sin tur är svag för Thackery. Tidsandan präglas av framtidstro och tekniska innovationer, och även sociala koder har börjat förändras. Men inkomstklyftorna är fortfarande stora, liksom misstänksamheten inför människor med annan hudfärg.

Steven Soderbergh vann en Oscar för “Traffic” och en Emmy för HBO-filmen ”Mitt liv med Liberace” (svensk tv-premiär på C More i höst). Bland hans filmer finns också “Sex, lögner och videoband” samt ”Erin Brockovich”. Clive Owen vann en Golden Globe samt Oscarnominerades för ”Closer”. För manus till The Knick står Jack Amiel och Michael Begler, som även producerar serien tillsammans med Soderbergh, Owen, Michael Sugar, Gregory Jacobs och Michael Polaire. Säsong ett har tio avsnitt.

Alla kan se avsnitt ett av The Knick på YouTube
Alla nyfikna kan från och med måndag 11 augusti titta in på C Mores YouTube-kanal, när hela första avsnittet av The Knick blir tillgängligt där. Avsnittet finns kvar på YouTube t o m 28 augusti!

The Knick har svensk tv-premiär på C More Series och C More Series HD 9 augusti 21.00

5 augusti, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *