Filmpodcast: Filmlådan #13 – Sommarfilmsprat / Blockbusters / Utmaningen!

bluckbusterpilotRobert tokhyllar William Friedkins bortglömda actionfilm Sorcerer och passar samtidigt på att dumförklara 1977 års biopublik som hellre löste biljett till Star Wars och dömde blockbustern till en plastigt profitstyrd framtid som hjärndöd underhållning. Franz i sin tur tokhyllar Disneyfilmen Malificent vars feministiska budskap är både uppfriskande och gripande. Mange håller sig från att tokhylla något, men delar med sig av det faktum att han fick just hålla sig genom hela Stargate, och att detta förstörde filmupplevelsen.

I veckans Utmaningen diskuteras en kontroversiell fransk våldsfilm, en melankolisk kriminalfilm från Sydkorea, en brittisk svart komedi från 50-talet, en Pean Senn-film med Nick Jackelson i huvudrollen, en uppföljare med steroidpumpade actionstjärnor på klassåterträff och slutligen en australiensisk grindhouse-film där en cykelpump spelar en vital roll.

Dessutom: Tortyrporr, Jean Claude van Damme, söta gamla tanter, Alec Guiness, filmsnobberi, Franz seriealbum Halvmannen, strandljud-effekter, ett jäkla tjat om Michael Bay och ap-imitationer. Håll till godo!

SPELSCHEMA
BLOCKBUSTERS / SOMMARFILMER
00:00-31:10
: Allmän diskussion: vad är en blockbuster? Filmer som det pratas om: Hajen, The Rock, Transformers, Sorcerer, Star Wars, Malificent, Independence Day, Indiana Jones and the Crystal Skull, Prometheus, Terminator Salvation, Stargate, Vilka blockbusters ser vi fram emot? Guardians of the Galaxy, Dawn of the Planet of the Apes, Överskattade/underskattade blockbusters, Master and Commander]
UTMANINGEN
31:10-35:15: Memories of Murder
35:15-39:45: The Ladykillers (1955)
39:45-44:58: Man Bites Dog
44:58-48:22: The Pledge
48:22-55:10: The Expendables 2
55:10-01:03:35: The Horseman
01:03:35-01:12:44: Nya utmaningar!
01:12:44-01:14:55: Outro

LADDA NER SOM MP3 (Högerklicka och välj ”spara länk som..”)
.
.
Länk till iTunes
.
.
.

.
.
Här hittar du alla tidigare avsnitt!
.
.
GLAD SOMMAR ÖNSKAR FILMLÅDAN

30 juli, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *