Deezer slog både Spotify och Wimp när sajten Lajka.se testade

Skribent:

deezer

Den nylanserade musiktjänsten Deezer blev bäst i test när den nyligen jämfördes med bland annat Spotify och Wimp. Bakom testet står den svenska sajten Lajka.se som ägs och drivs av IDG – världens största mediehus inom IT och teknik.

Ett pressmeddelande från Deezer berättar:
När sajten Lajka.se, som drivs av IT-jätten IDG, nyligen jämförde fem stora musiktjänster var det nykomlingen Deezer som kammade hem segern. Med 30 miljoner låtar och ett stort fokus på användarvänlighet och design placerade sig tjänsten före konkurrenter som Spotify och Wimp.

– Vi har stor respekt för Spotify som har gjort ett fantastiskt jobb med att introducera strömmande musik i Sverige. Samtidigt är vi otroligt glada över att Deezer nu blir rankad som en bättre tjänst och att så många nya svenska användare hittar till vår tjänst, säger Alex Esser som arbetar med att introducera Deezer på den svenska marknaden.

Deezer grundades 2007 i Frankrike men finns nu i över 180 länder och har knappt sju miljoner betalande användare. Likheterna med Spotify är många, men tjänsten lyfter fram att man har ett större antal låtar, en unik rekommendationsmotor samt möjligheten att importera existerande Spotify-spellistor. Alex Esser gillar utmaningen med att ta sig in på den svenska marknaden och berättar att antalet svenska användare ökar stadigt.

– Vi siktar inte på att bli större än Spotify utan vi vill erbjuda en tjänst som har det lilla extra. Vi har till exempel valt att fokusera lite mer på elektronisk musik, indieakter och kvinnliga artister, säger han.

I testet på Lajka.se var det alltså Deezer som hamnade överst på prispallen med nio av tio poäng. Spotify knep andraplatsen medan norska Wimp blev bronsmedaljör. ”Frankrike tar över ledartröjan” skriver sajten, och Alex Esser på Deezer medger att det är extra roligt att detta sker i ett svenskt test.

– Självklart är det väldigt kul att få slå Spotify på deras hemmamarknad!

Länk till testet på Lajka.se

Om Deezer
Deezer är en av världens största musiktjänster med över 30 miljoner låtar. Deezer finns i 182 länder och har fler än sex miljoner betalande användare. Deezers främsta styrka är en unik rekommendationsmotor som kombinerar din personliga musiksmak med rekommendationer från våra 52 musikskribenter. Oavsett hur nischad musiksmak du har anpassar sig Deezer snabbt och börjar rekommendera musik som passar just dig. Deezer grundades 2006 i Paris av Daniel Marhely. I Sverige samarbetar Deezer med bland annat teleoperatören Tre och mobiltillverkaren Samsung.

11 juli, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *