Roskilde: MØ passar bättre på mindre scener

Skribent:

mo

MØ, Arena Stage
Roskildefestivalen 6 juli 2014
Betyg: 3

Det finns få band eller artister jag gillat på skiva men inte blivit övertygad av efter en live-spelning med samma artist. Tyvärr är jag rädd att MØ är en utav dem. Hon har energirika låtar, men de kommer inte riktigt till sin rätt på årets spelning. Kanske hon borde återvända till mindre scener och låta styrkan komma med tid? Sist hon uppträdde på Roskilde var det på en Rising Star-scen, och även om hon fått en mer framträdande roll inom populärmusiken sedan dess verkar hon inte riktigt redo för det stora hoppet upp till större scener. Eller så kanske hon är det, men inte hennes musik. Den passar uppenbarligen bättre på mindre scener – vilket i sig inte är dåligt på något sätt. Tvärtom.

Så: Mø gör bra musik, men övertygar inte riktigt live. Det, som det sägs, lyfter aldrig utan faller ganska platt. Men det märks på den stora publikskaran att de inte tänker ge upp hoppet om henne. De kommer vara kvar och vänta tålmodigt tills nästa turné anländer som förhoppningsvis blir ett krafttag jämfört med detta. Och det kommer förmodlingen inte vara förgäves.

Text: Linou Gertz

6 juli, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *