Roskilde: The Horrors tunga sound är överraskande bra

The-Horrors-4

The Horrors, Avalon Stage
Roskildefestivalen 6 juli 2014
Betyg: 4

Egentligen var jag på väg till Stevie Wonder, men fick ett plötsligt infall och såg The Horrors istället. Den brittiska kvintetten har bytt riktning för varje album. Om debuten var sådär, så var det med 2009 års Mercury Prize-nominerade Primary Colours som de verkligen satte sin print på hemlandets psykedeliska musikscen. Sedan dess har de förflyttat sig från shoegaze- och kraut-influenserna. 2011 års Skying förde tankarna till såväl The Psychedelic Furs som sena nätter på Hacienda, medan bandets fjärde fullängdare Luminous, som släpptes tidigare i år, präglas av ett mer pulserande groove. Med låtar som Who Can Say, Sea Within a Sea, Mirror’s Image, I See You och Still Life vinner de över ett långtifrån fullt Avalon-tält med sitt tunga, psykedeliska sound. Det är en överraskande bra spelning, från ett band man aldrig kan räkna ut.

6 juli, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *