Roskilde: Ett poppigare Merchandise vinner över publiken med nya singeln ”Little Killer”

Merchandise-2

Merchandise, Pavillion Stage
Roskildefestivalen 6 juli 2014
Betyg: 4

Sprungna ut Tampas hardcore-scen albumdebuterade Merchandise, som trots sitt namn inte säljer någon merchandise, 2010 med (Strange Songs) in the Dark. Men det var först två år senare, med Children of Desire, som de drog till sig min uppmärksamhet. Låtar som Time och Become What You Are lät på samma gång ungefär lika storslagna och lo-fi som om The Cure hade spelat in sitt magnum opus Disintegration i en källare. Men vad som verkligen stack ut var Carson Cox röst, som lät som en hybrid mellan Ian Curtis, Morrissey och Frank Sinatra. Förra årets Totale Nite var desto råare och mer psykedelisk, titelspåret innehöll till exempel ett vilt saxofon-solo, så det kanske är naturligt att bandet — som nu utökats till en kvintett — nu väljer att gå i en lite poppigare riktning.

– We’re going to re-make ourselves as a pop band, but it’ll still be a twisted reality, berättade Carson Cox i en intervju med NME tidigare i år.

På Roskilde bjuds vi på en och annan äldre låt såväl som nya singeln Little Killer och ytterligare material från den kommande 4AD-debuten After the End som släpps den 25 augusti. Det är just i Little Killer som det tänder till. En briljant, postpunkig killer till låt som framförs i mitten av setet. Under konserten hoppar Cox mellan akustisk gitarr och tamburin, medan lead-gitarristen Dave Vaselotti sitter på marken och spelar. I sina bästa stunder har de en oslagbar energi på scen. Än så länge drar de dock varken festivalens största eller mest engagerade publik, men fortsätter de leverera låtar som Little Killer finns det ingenting som talar emot att de återvänder till Roskildes betydligt större Arena-scen om ett par år.

Här är ytterligare några bilder från spelningen:

Merchandise-6

Merchandise-3

Merchandise-1

Merchandise-4

Merchandise-5

6 juli, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *