Roskilde: Arctic Monkeys på halvfart fungerar ändå

Skribent:

Arctic-Monkeys-1

Arctic Monkeys, Orange Stage
Roskildefestivalen 5 juli 2014
Betyg: 3

Med senaste skivan AM i ryggen är det ett väloljat maskineri som äntrar den största scenen på Roskildefestivalens näst sista kväll. Det är, såklart, även från den skivan som de flesta låtarna tas ifrån. Inget fel med det, vid spelningar efter skivsläpp är det oftast nytt material bandet vill lyfta fram. Dels som ”reklam” och dels av stolthet. Ändå får jag känslan av att spelningen bjöd på lite för få överraskningar för att verkligen tända till. Fast det är väl klart, die hard-fansen njöt nog i fulla drag av blandningen nya låtar och lite singlar. Men personligen hörde jag inte mycket som fastnade inom mig. Och då stannar det vid att vara ett stabilt framträdande snarare än frälsning. Och det är helt ok.

Text: Linou Gertz

Arctic-Monkeys-6

Arctic-Monkeys-2

Arctic-Monkeys-5

Arctic-Monkeys-8

Arctic-Monkeys-3

Arctic-Monkeys-4

6 juli, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *