Roskilde: Interpol gav ett stelt intryck

Interpol-5

Interpol, Arena Stage
Roskildefestivalen 5 juli 2014
Betyg: 2

Om vi kunde stanna tiden så att årtalet alltid var 2002 och Turn on the Bright Lights var världens bästa album hade jag kanske tyckt att det här var coolt, men nu är det inte så. Arena-tältet är långtifrån fullt när Interpol återigen tar sin postpunk till Roskilde. Jag var inte överförtjust i deras självbetitlade album från 2010, men det jag hört från kommande El Pintor har låtit lovande. På Roskildefestivalen framförs tre nya alster: My Desire, Anywhere och briljanta All the Rage Back Home. Låtlistan är det inget fel på alls. De inleder med Say Hello to the Angels följt av Evil. De spelar till och med Stella Was a Diver and She Was Always Down. Men de är lite som Pixies; bättre på skiva än på scen. En stel Paul Banks är fixerad vid samma punkt hela spelningen igenom. Gitarristen Daniel Kessler är visserligen lite roligare och kliver fram vid ett par tillfällen. Gillar du Interpol sedan tidigare kommer du antagligen tycka det är bra, men har du inte lyssnat på dem sedan tidigare lär du knappast bli fräst. Kanske skulle de göra sig bättre i en annan typ av lokal.

Här är ytterligare några bilder från spelningen:

Interpol-1

Interpol-3

Interpol-2

6 juli, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *