Bråvalla: Ansträngd Lana Del Rey når inte upp till sin fulla potential

Skribent:

lanabråvallaLana Del Rey, Luna
26 juni 2014
Betyg: 3

Det är ett sensuellt framträdande den 28-åriga popdrottningen bjuder på, som dessvärre aldrig lyckas leva upp till sitt fulla potential. Det flörtas flitigt med publiken och medan åtminstone den innersta fållan ser ut att vinnas över och blint köper det de erbjuds undkommer vi aldrig ifrån att scenspråket ser smått ansträngt ut. Viss likgiltighet och nonchalans är självklart att förvänta sig då det ingår i Lana Del Reys image, framförallt efter Ultraviolence. Det går dock att ifrågasätta ifall tuggummituggande och rökande berikar upplevelsen särskillt.
För ökad effekt har en del rader i de drogromantiserande och dödglorifierande texterna ändrats lite här och var för att provocera så mycket som möjligt. Rösten sångerskan kritiserats lite för är det inga större fel på förutom att hon själv känner sig tvingad att be ljudteknikerna sänka ljudet på bandet en aning då hon upplever sig överröstad.
Visst smälter låtarna ihop fint men det blir aldrig mer än så. Kanske är det fel på oss som har lärt oss att ställa högre krav på Lana än hon själv verkar sugen på att leva upp till.

lanabråvalla2

28 juni, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *