Bråvalla: Iron Maiden bjöd på en komplett musikupplevelse

Skribent:

Maidenbråvalla

Iron Maiden, Panorama
26 juni 2014
Betyg:5

Hårdrocksveteranerna, inte minst en snart 56-årig Bruce Dickinson, strålar av energi medan de öser igenom en tungt Seventh Son of a Seventh Son-betonad spellista och bevisar hur en äkta headliner ska se ut. Det är tungt, snabbt och hårt men samtidigt lekfullt och avslappnat när ett band i toppform gör allting rätt. 55.000 åskådare (något färre, smaken är som sagt delad) välkomnas till Iron Maiden-familjen och får sjunga allsång och headbanga vilt till låtar som The Prisoner och Aces High (se nedan) medan de charmas av sångarens ofta komiska mellansnack.

Självklart finns en stor rekvisita bestående av klädbyten, pyroteknik och olika uppklädda figurer (inte minst maskoten Eddie) som rör sig runt på scen och interagerar med bandmedlemmarna, men de används aldrig som en distraktion för att täcka brister, utan snarare för att betona låttexter och öka inlevelsen. Vi kommer aldrig ifrån gitarrsolons teknikalitet och precision eller oktaverna som Bruces röst uppnår och det vi tar med oss hem är minnen från en komplett musikupplevelse.

Det annonseras att Iron Maiden kommer att ta en mindre paus från turnerande, eller det kan åtminstone tolkas som så — det borde ju trots allt vara dags för en ny skiva vid det här laget, något som är lite extra bittert efter en briljant spelning som denna, vilken lämnar en stor längtan efter mer.

Följande låtar spelades:

Moonchild
Can I Play with Madness
The Prisoner
2 Minutes to Midnight
Revelations
The Trooper
The Number of The Beast
Phantom of the Opera
Run to the Hills
Wasted Years
Seventh Son of a Seventh Son
Fear of the Dark
Iron Maiden

Aces High
The Evil that Men Do
Sanctuar

27 juni, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *