The Confusions släpper nytt album i höst

Skribent:

theconfusions_nyttalbum2014

The Confusions släpper ett nytt album i september. Ett pressmail berättar om indiepopbandet som är på väg att slå igenom rejält nu:
Nu ska jag berätta historien om de The Confusions. De var en del av den stora indiepopvågen som välde över världen på 90-talet. Precis som The Cardigans och The Wannadies har de turnerat över hela värden. Skillnaden är att de fortfarande håller på! Den 10 september släpps deras nionde album.

Bandet bildades 1991 i ett uthus i Skönsberg i Sundsvall av ett gäng barndomskompisar. Ambitionerna var inte så stora, de tyckte mest att det var jävligt kul. Tre år senare släppte de sitt första album Everyone’s Invited som är producerad av Peter Svensson från tidigare nämnda The Cardigans. Skivan öppnade alla möjliga och omöjliga dörrar mot utlandet och utnämndes till en av årets fem bästa skivor av Record Collector.

Bandet har efter det spelat på South By South West, turnerat i USA, skaffat sig en galen amerikans manager, gjort sig av med samma galna manager, lärt sig vikten av att kunna muta myndigheter för att komma i tid till spelningar, orsakat Beatleshysteri i Kaliningrad, spelat på legendariska The Cavern Club i Liverpool, varit listetta på MTV, mimat i ZTV och deras skiva The Story Behind the Story utnämnts till årets album av en radiostation i Peru. Bland annat.

När The Confusions fyllde 20 år som band gick de från att vara det ständiga pophoppet till att bli de svenska indieveteranerna. I september släpper de sitt nionde och självbetitlade album. De har den här gången jobbat med en producent och ett gäng väl valda gästartister. Samarbetet har gett nya influenser och ett försmak har vi fått höra genom EP’n Oh God I think I’m in love som släpptes i maj. Där finns förresten en cover på Bob Dylans låt All Along The Watchtower med. Det var den första låten bandet spelade i uthuset i Skönsberg och från texten är även bandnamnet hämtat. Cirkeln sluts och bandet fortsätter att ha jävligt kul.

Aktuella uppdrag:
Partiet – Supervalåret (ep) 1 maj

BLKMGK – Bad Girl (låt) 2 maj

The Confusions – Oh God I Think I’m In Love EP – 6 maj

Governor Andy – Steget (album) 12 maj

Lovisa Samuelsson – Main Magma Chamber (album) – 21 maj

Gamla Pengar – Här kommer kriget (album) 21 maj

Bob Village – Pug Life (album) 23 maj

Parham – Snäll Kille (album) 28 maj

Jolympix – Waiting (singel) 11 juni

Scandinavia Reggae Festival – Köpenhamn – 29-30 augusti

The Confusions – s/t (album) 10 september

9 juni, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *