Så här gör du om du vill att Google ska ta bort dig ur sitt sökresultat

Skribent:

google

EU-domstolen har beslutat att Google måste låta privatpersoner som inte vill bli hittade i sökresultaten försvinner därifrån. Efter domslutet från EU-domstolen har Google tagit fram ett webbformulär för privatpersoner för borttagning av sökresultat.
Den första dagen som Google tog emot ansökningar från EU-medborgare om borttagning av sökträffar från sökresultat kom det in 12.000 ansökningar, enligt nyhetsbyrån Reuter.

Jajja mag berättar:
Google höll låg profil när EU-domstolen nyligen beslutade att vissa användare har rätt att begära att sökmotorer tar bort resultat för sökfrågor som innehåller deras namn om resultaten är inadekvata, irrelevanta eller inte längre relevanta, eller överflödiga i förhållande till syftet med att bearbeta dem.

Google har nu lagt upp ett formulär där privatpersoner kan begära att en sökträff tas bort. Men Google gör klart att det inte är fritt fram att begära borttagning av vilket resultat som helst: ”vi kommer att försöka hitta en jämvikt mellan individens rättigheter till integritet och allmänhetens rätt att få reda på och sprida information,” skriver Google.

När Google utvärderar en begäran tittar de på om sökresultaten innehåller inaktuell information om personen och om informationen har ett allmänintresse – som t.ex. när det handlar om ekonomiska bedrägerier, tjänstefel, fällande domar eller statstjänstemäns offentliga uppträdande.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/googleformular-for-ratt-att-glommas_3612026.svd

Här hittar du webbformuläret och mer information om hur du ansöker om att tas bort hos Google och där står också att du måste ha en kopia av en giltig fotolegitimation i någon form för att kunna färdigställa formuläret.

4 juni, 2014

Det här inlägget har 5 kommentarer.

 1. […] RT @Kulturbloggen: Så här gör du om du vill att #Google ska ta bort dig ur sitt sökresultat http://t.co/chkjoSTnhB  […]

 1. kaouther skriver:

  Jag vill ha lite privatliv på mitt liv

 2. hej !
  jag vill gärna ta mitt namn Mohammed El Jalyly från google massa beskrivning helt fel på mig
  och vill privatliv
  MvH Mohammed

 3. Haddy sarge skriver:

  Hej
  Jag vill gärna ni ta bort mln adress och min födelsedag datum i Google,hitta.se ochEniro.
  Jag vill ha lite privat.
  Hälsning haddy

 4. Barbro Åkesson skriver:

  Vill inte ha min ålder och adress utlämnad.

  Var god respektera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *