Jean Paul Gaultier designar kollektion för Lindex och tio procent av försäljningen skänks till bröstcancerforskning

Skribent:

jeanpaul_lindex

Jean Paul Gaultier, en av de stora nutida modeskaparna, gör en kollektion för Lindex. Delvis är det en oväntad kombination, tänker jag, men samtidigt i linje med den linje av att stilar och genrer blandas i de flesta kulturkategorier i dagens globaliserade värld.

Ett pressmeddelande berättar:
Lindex fyller 60 i år och firar genom att presentera ett nytt designsamarbete för hösten 2014.

– Det känns fantastiskt roligt att designa en kollektion för Lindex som bär mitt signum och samtidigt få möjlighet att delta i kampen mot bröstcancer. Jag tycker att vi har hittat en bra mix av dessa element – kollektionen är spännande, chic och stark, precis som Lindex-kvinnan, säger Jean Paul Gaultier.

Jean Paul Gaultiers kollektion för Lindex består av dam-, barn- och underkläder samt accessoarer. Kollektionen lanseras i utvalda butiker på kedjans samtliga 16 marknader och på lindex.com den 8 oktober. Designsamarbetet stödjer kampen mot bröstcancer genom att 10 % av försäljningspriset skänks till bröstcancerforskningen.

3 juni, 2014

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. Fredrik skriver:

    Bröst är roligare än prostata att samla in pengar till genom välgörenhet. Ändå dör det betydligt fler i prostatacancer. Välgörenhet är alltså inte särskilt rättvist.

  2. Rosemari Södergren skriver:

    För min del försöker jag förlika mig med det faktum att rättvisa är en illusion och det är meningslöst att leta rättvisa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *