STHLM Fields slog svenskt publikrekord för en festival

Skribent:

sthlmfields

Den nystartade hårdrockfestivalen STHLM Fields drog en rekordstor publik. Ett pressmail från arrangören Live Nation berättar:
Metallica har precis gått av scenen efter en helt enorm konsert på Gärdet i Stockholm. STHLM Fields första år är nu slut och vi kan stolt konstatera att publiksiffran för festivalens första år landar på 51 863. Aldrig tidigare har så många människor besökt en festival i Sverige.

Den som pratar om festivaldöd har därmed överbevisats om att hen har fel. Däremot handlar det om att arrangera rätt festival, med rätt musik och på rätt plats.
Festivaler i små städer som Borlänge eller små orter som Hultsfred är chanslösa om de har ambitionen att bli stora. När det är svårt och ofta till och med omöjligt att boka ett boende på orten om man inte bokar det år i förväg, då kommer inte publiken. Den målgrupp som vill bo i tält på lerig mark är försvinnande liten. De festivaler som ska överleva måste vara placerade i städer eller orter där det går att boka boende.

Att hårdrock dessutom drar många, speciellt om de gör bokningar som Metallica, det är ingen hemlighet heller.

31 maj, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *