Filmpodcast: Filmlådan #10 – Återträffen / The Room

återträffenroom Filmlådan fyller tvåsiffrigt och firar med att gå på klassträff med Anna Odell i förra årets mest hyllade film Återträffen. Sedan kliver de in i Tommy Wiseaus osannolika The Room och spekulerar kring hur galen man måste vara för att stämplas som geni. Och hur genialisk man är om man låtsas vara galen.

Hittar de nyckeln och låser upp dörren och flyr fältet eller kommer de för alltid att sitta inspärrade i en osannolik flumpsykos?

Dessutom: Magnus myser över True Detective, Robert snöar in på Japanska existentiella rysare och Franz jämför Arnold Schwarzenegger med en torr trasa i The Last Stand (på ett positivt sätt!).

Och mer! Vilken film lyckas vara postapokalyptisk, klaustrofobisk, Franz bästa filmupplevelse från förra året och dessutom få Robert att prata om äldre kvinnors ”sexuella spänst”? Vilken trasig skräckfilm innehåller en av Franz favoritskådisar Brad Dourif och får Magnus och Robert att äntligen (nästan) hålla sams (nåja) och inte dumförklara varandras filmsmak. Ja, iallafall tills Magnus lyckas förstöra allt genom att önska sig en remake..

VARSÅGODA!

 

SPELSCHEMA:
00:00-20:10 ÅTERTRÄFFEN
20:10-44:46 THE ROOM
44:46-1:25:52 UTMANINGEN
1:25:52-1:37:10 VAD VI HAR SETT [Cure, Retribution, True Detective, The Last Stand]

Länk till iTunes
.
.
.

LADDA NER SOM MP3 (Högerklicka och välj ”spara länk som..”)
.
.

.
.
Här hittar du alla tidigare avsnitt!

19 maj, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *