Ebbot Lundberg släpper EP och drar på turné

Skribent:

ebbot_sleeve

Ebbot Lundberg släpper EP:n ”The Homo Futurus EP” och ger sig ut på turné. Ett pressmeddelande berättar:
Vi behöver knappast dra den igen. Historien om Ebbots bakgrund som ledstjärna i några av de största rockbanden vi sett i det här landet. Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives kan vi vid det här laget. De kommer förstås alltid att finnas närvarande i någon form men nu är vi här och blickar istället vidare framåt.
Även om Ebbot Lundbergs musikaliska soloseglats pågått en tid och han gjort allt ifrån en i princip instrumental skiva och diverse EPs till att tolka andra artisters låtar i ”Så mycket bättre” är det nu dags att dra ut på större äventyr under eget namn.

Turnén är redan utannonserad och efter en smygpremiär i Umeå 16 maj kommer Ebbot till Debaser i Stockholm den 23 maj, för att sedan fortsätta landet runt under sommaren ända in i hösten. Som kompband har han med sig ”The Indigo Children” där kärnan består av musiker från Side Effects förstärkta med Daniel Gilbert. Som musiker på EP:n (se nedan) hör vi också Martin McFaul, Martin ”Konie” Ehrencrona & Jocke Åhlund från Teddybears/Les Big Byrd.

Ny musik har varit utlovat en tid och den efterlängtade EP:n ”The Homo Futurus EP” är nu alltså klar att släppas den 23 maj. EP:n släpps då digitalt men också på 10″ vinyl senare i vår.

Ett intensivt arbete med EP:n har pågått i olika studios den senaste månaden bl.a i Studio Cobra i Sthlm samt Henryk Lipps legendariska studio ”Music A Matic” där äventyren med Union Carbide en gång började. Ebbot har själv producerat, med Johan Forsman Löwenström, Hoffe Stannow och Martin ”Konie” Ehrencrona närvarande som inspelningstekniker och mixade.

De som lyckades komma över någon av de LPs eller kassetter som släpptes i samband med Record Store Day med titeln ”Be Careful What You Wish For” (The Embryonic Outtakes Phase 1) kommer att upptäcka just embryon till några av de låtar som nu finns i färdigproducerad form på EP:n.
Ebbot fortsätter att utforska sitt musikaliska universum och fler nyheter är att vänta när den karismatiske sång- och dansmannen nu ger sig ut på nya äventyr.

”Here I am again, here I am the only one again, and it’s a story that will never end”

”The Homo Futurus EP” släpps den 23 maj.
Låtlista:
1. I Totally Agree
2. Backdrop People
3. Dysfunctional
4. To Be Continued
5. But Yellowman We Had An Agreement.
6. Killing My Darlings

Ebbot på Turné: (fler datum tillkommer)

16/5 Umeå, Scharinska
23/5 Stockholm, Debaser Medis
30/5 Hultsfred, This Is Hultsfred
31/5 Linköping, Backstage
6/6 Karlskrona, Stumholmen
7/6 Åland, Fishbait Rock Festival
3/7 Falkenberg, Falkenbergs Visdagar
17/7 Väddö, Barnens Ö Krog & Scen
18/7 Vinön, Vinöns Värdshus
19/7 Vinön, Vinöns Värdshus
31/7 Varberg, Majas Vid Havet
1/8 Norrköping, Munken In The Park
2/8 Östersund, Storsjöyran
8/8 Gotland, Björklunda Bed & Breakfast
9/8 Kalmar, Kalmar Stadsfest
17/8 Malmö, Malmöfestivalen
30/8 Östervåla, Skogsvallens Festplats
4/9 Stockholm, Berwaldhallen
5/9 Stockholm, Berwaldhallen
19/9 Göteborg, Liseberg

17 maj, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *