1 miljon lyssningar i svenska Acast på två veckor

Skribent:

acast

Den svenska podcast-klienten acast, har tagit podd-Sverige med storm och på mindre än två veckor efter start har acast-poddarna sammanlagt uppnått en miljon lyssningar, berättar ett pressmail:

Plattformen acast lanserades i slutet av april och på bara två veckor har de 20-talet acastarna haft en miljon lyssningar. Statistiken baserar sig på Acasts egna statistikverktyg som med hjälp av smarta filter mäter den faktiska podcast-trafiken på ett korrektare och djupare sätt än tidigare.

– Vi märker att allt fler vill ta del av acast-upplevelsen. Framförallt tror jag att många lyssnare uppskattar att de kan interagera med våra acasts på ett helt annat sätt jämfört med en vanlig podcast, något som också skapar ett större engagemang, säger Johan Billgren, utvecklingschef på Acast.

Acast är ett nystartat företag med en nytänkande och kreativ plattform som gör det möjligt att lyssna och interagera med podcasts på ett nytt sätt. Via acast-plattformen kan en poddare bli acastare genom att ”blinga” sin podd. Detta innebär att länkar och bilder kan infogas direkt i podcastflödet och då ge lyssnaren en möjlighet att ta del av bilder, video och länkar under lyssningen. Med acast kan poddaren på ett naturligt sätt även integrera annonser. För poddaren betyder det att man kan lägga sin kraft och energi på att producera ett bra innehåll i stället för att jaga annonsörer. Det nya formatet av visuella podcasts kallas acasts.

acast-klienten finns att ladda ner från Appstore, Google Play och www.acast.com. Värvet med Kristoffer Triumf och TSKNAS (Till Slut Kommer Någon Att Skratta) med Soran Ismail är två av de acasts som finns att lyssna på idag.

15 maj, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *