Dans, kreativitet och en fantastisk glädje: Urban street connection – Stockholms internationella streetdansfestival

colab

Urban street connection den 9-17 maj, Dansens Hus – Stockholm
The CO-LAB Shakedown 9 maj

Urban street connection – Stockholms internationella streetdansfestival har dragit igång i full fart. I årets öppning av Urban street connection ”The CO-LAB Shakedown” blev det livemusik, sång och dans – både på scen och i publiken.

Streetdansgruppen Soul Sweat mötte Cullbergsbalettens dansare i ett fantastiskt kreativt och underhållande battle baserat på Poetry in Motions tävlingskoncept ”Almost a Jam” där dansarna improviserar efter att på scen blivit tilldelade olika uppdrag.

Soul Sweat har sin bakgrund i olika streetdansstilar och har dansat tillsammans i flera år, de har sin inspiration i bland annat hiphop, lockning, salsa och popping. Cullbergsbaletten är en del av Riksteatern och dansar modern dans över hela världen. Båda grupperna har duktiga dansare som under föreställningens dryga 90 minuter skapade en fantastisk, svettig glädjestämning inne på Dansens Hus med sina egna dansstilar till högljudd sång och livemusik till publikens jubel. Det var inte svårt att bli imponerad av dansarna uppe på scen eller att ryckas med i musiken.

The Royal Nelson Orchestra tillsammans med The Bill-board Horns stod för kvällens musik, och blev även de en del av ett dansnummer där dansarna styrde instrumenten.

I publiken fanns det en stor åldersblandning där en av de yngsta överraskade med sina danskunskaper uppe på scen. Hela publiken blev även medverkande både genom sång och dans i föreställningen genom låten Happy, något som verkligen var passande för kvällen med tanke på stämningen inne på Dansens Hus.

The CO-LAB Shakedown blev en härlig inledning på streetdansfestivalen och flera i publiken nästan dansade ut när föreställningen var över med ett stort leende på läpparna. Kreativt, galet, inspirerande och framförallt väldigt underhållande! En fin start på en festival!

Medverkande

Konstnärligt ansvarig: Niki Tsappos
Trummor/Kapellmästare: Fredrik Nelson
Elbas/Syntbas/Kontrabas: Erik Jonsson
Keyboards: Christoffer Peduru-Aratchi
Elgitarr: Magnus Josephson
Percuisson: Andreas Ekstedt
Trombon: Kristian Persson
Saxofon: Jonas Thander
Trumpet: Rikard Säfsten
Rap: Mikael ”Soulful” Norinder
Sång: Jakob Alm
Dansare: Niki Tsappos, Marcus Almqvist, Yared Cederlund, Alexander Dam, Daniel Mp, Alberto Franceschini, Jac Carlsson, Eszter Czédulás, Eva Mohn, Grey Timmers
Foto: Arne Hyckenberg

10 maj, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *