Instagram har gått om Twitter

Skribent:

Instagram

Instagram har gått om Twitter i USA i fråga om mobila användare.

Jajja Magazine berättar:
35 miljoner amerikaner använde Instagrams app minst en gång i månaden förra året, enligt analysföretaget Emarketer. Det kan jämföras med 30,8 miljoner amerikaner som använde Twitters app. På Itunes i Sverige kommer Instagram på 24:e plats och Twitter på 62:a platsen på gratisapparnas nedladdningslista. Men både bilddelningsapparna Snapchat (plats 14) och WhatsApp (plats 22) kommer före.

Facebooksgrundaren Mark Zuckerberg har meddelat att Instagram har 200 miljoner aktiva användare i månaden i hela världen. Det är en sexfaldig ökning sedan Facebook köpte Instagram 2012.

Jajja Magazine skriver att Instagram har hjälpt Facebook att hålla fast i yngre användare som använder Facebook i allt mindre utsträckning.

Mycket pekar på att e fotodelningsappen Instagram är på väg att vinna kampen med mikrobloggtjänsten Twitter. Detta trots att Twitter har utvecklat möjligheterna att publicera bilder med hjälp av Twitter. Twitters aktier har också tappat 20 procent i värde den senaste månaden på grund av dålig tillväxt.

Å andra sidan skiljer sig målgrupper och användarmönstren mellan de bägge tjänsterna. Instagram handlar om att dela bilder, filmer och grafik medan Twitter mer handlar om nyheter i realtid. I min bedömning är Twitter dessutom mer en kanal för redan etablerade medier och kändisar. Ett socialt medium som egentligen mer är en megafon för de som redan har medieutrymme är nog inte ett hållbart koncept i det långa loppet.

4 april, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *