Bland Änglar o Demoner med Opera Light på Boulevardteatern

operalightblandänglarochdemonerboulevardteatern

Bild: Peter Knutson

En eftermiddag på Boulevard-teatern

Bland alla kungliga huvudstadens olika ensembler och operagrupper var jag häromdagen på ett evenemang av gruppen Opera Light. Om den gruppen vet jag inte särskilt mycket och även om jag har skymtat namnet då och då framförallt i recensioner av deras evenemang var det alltså premiär för mig i söndags eftermiddag.

På Facebook kan man läsa följande om föreställningen:

I en lättsam och humoristisk form får vi följa Adam och Evas väg från syndafallet genom ett musikaliskt, märkligt och magnifikt universum i deras försök att finna sin rätta plats i tillvaron. Med den dansante Amor som guide letar de sig mellan den gnistrande himmelen, det sprakande helvetet, den höga Olympen och den grönskande jorden.

Men vem kan de egentligen lita på? Änglarna med sina himmelska sånger eller de listigt kamouflerade demonerna?

Musiken i föreställningen spänner mellan ”Läderlappen” , ”Orfeus och Eurydike” ,”Fågelhandlaren” , ”Trollflöjten”, ”Romeo och Julia”  ”Lakmé” till musikaler som ”Chicago”, ”Les Miserables”, m.m.

Det var ett trevligt programinslag särskilt efter premiären på Don Giovanni på Kungliga Operan kunde det ju behövas att komma tillbaka till denna moralitet.

Det som imponerade mest på mig var kombinationen av dans, cirkuskonster musik och sång. Till de musikaliska höjdpunkterna räknar jag Mattias Nilsson i Orfeus aria och Blomsterduetten ur Lakmé med Karin Nybom.

Det är ju dessutom alltid roligt att få uppleva nya röster med Alla i spetsen och med Lars Fager och Karin Nybom, men visst hade jag förväntat mig att få lyssna på Elsa Ridderstedt och Olympias aria ur Hoffmanns äventyr, men just den programpunkten utgick.

Avslutningsvis är det ändå helheten som var positivt och visst var det roligt att få lyssna på utdrag från några av de mest kända och älskade operetterna, som Czardasfurstinnan, Fågelhandlaren, Giuditta och  Läderlappen.

Nu återstår det bara ett par föreställningar och närmast ligger lördag den 22.3.2014 på Boulevard-teatern. Sista föreställning ges för övrigt den 6.4.2014.

Produktionsteam

Idé / Regi: Alla Luks
Regiassistent/text Thérèse Andersson Lewis
Kostym: Anna Kjellsdotter
Producent: Curt Luks

Medverkande:

Alla Luks, Lars Fager, Mattias Nilsson, Karin Nybom, Vecislavs Ruza, Trevor Lewis, Lulu Li , Wilhelm Schaaf.

19 mars, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *