Filmpodcast: Filmlådan #8 – Trilogy of the Dead / Zombiefilm / Walking Dead

filmladan8Filmlådan återuppstår från de döda med ett specialavsnitt om zombies! George A Romeros ”Dead”-trilogi plockas isär så att blodet stänker. Blod, gore och inre stridigheter utlovas (det enda som lyser med sin frånvaro är braaaaiins…). Vem tycker vad och varför? Kan det vara den annalkande apokalypsen som står i farstun? Har konsumtionssamhället gått för långt? Vem har Franz traumatiserat för livet? Vilken film borde döpas om till ”The Dream of the Dead”? Vem har rätt? Har alla fel? No pain no brain?

Dessutom: Andra zombiefilmer betas av med glittrande hunger, Franz och Magnus diskuterar The Walking Dead, Robert erkänner vilken film som fått honom att gråta som ett barn flera gånger och Mange berättar om bisarro-festen till filmkatastrof ”Burial Ground”.

”-Eller så är det du som är väldigt fördomsfull mot Rednecks.”
”-Må så vara, må så vara”

SPELSCHEMA (cirka)
00:00-06:03 Intro/Allmän diskussion om zombien som genre
06:03-14:25 NIGHT OF THE LIVING DEAD
14:25-26:50 DAWN OF THE DEAD
26:50-40:07 DAY OF THE DEAD
40:07-56:30 THE WALKING DEAD
56:30-01:33:07 VAD VI HAR SETT [Dawn of the dead (2002), Jurkyrkogården, Breakfast at Manchester Morgue, Burial Ground, Zombie 2, Shaun of the Dead, Zombieland, Birth of the Living Dead, La Horde, Here comes the Devil, The Bronies, Young @ Heart, Jönssonligan spelar högt, Du Levande, Återträffen, The Secret Life of Walter Mitty]
01:33:07-01:34:00 Avslutning

LADDA NER SOM MP3
.
.
.
Länk till iTunes
.
.

18 mars, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *