Azealia Banks till Stockholm i höst

azealia

Tredje gången gillt för den amerikanska rapparen Azealia Banks som två år i rad skulle ha spelat på Way Out West men ställde in. Den 1 oktober intar hon på Debaser Medis i Stockholm. Så här skriver Luger på sin hemsida:

”Azealia Banks är inte din vanliga tisdagsrappare. Harlem-MC:n är en av få som spränger gränser och utmanar dina förväntningar om vad rap, hiphop och musik kan vara. Det vi fått höra hittills i hennes låtar har kastat lasso med bortglömda fynd som 80-talets hip house och ett flow så hårt att 90-talet faxade och ville ha sin gangstarap lite långsammare. Hemligheten är att Azealia faktiskt inte blickar bakåt ett dugg. Hennes ambitioner är futuristiska och opererar vid sidan av hur alla andra vågar tänka ‘in the rap game’.

Någon gång i slutet av 2011 sa hon hej till hela vida världen med hiten ‘212’. Ja, du vet hur den går. Innan dess hade hon gjort musikalkarriär som liten och redan byggt upp ett stort förtroende hos de invigda hiphopkännarna under namnet Miss Bank$ innan hon ens hade nått svensk folkölsålder. ‘212’ ledde till EP:n ‘1991’.

2012 släpptes singeln ‘Fuck Up the Fun’ producerad av Diplo och mixtapet ‘Fantasea’, vilket bestod av 19 egna spår. Nu är året 2014 och vi väntar med spänning på debutalbumet ‘Broke with Expensive Taste’ som är planerat att dyka upp under sommaren.”

)

12 mars, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *