Filmpodcast: Filmlådan #7 – Blå är den varmaste färgen / Blue Jasmine

blåfilmAvsnitt #7 av Filmlådan går i färgen blå då vi recenserar både kritikerfavoriten ”BLÅ ÄR DEN VARMASTE FÄRGEN och den senaste Woody Allen-rullenBLUE JASMINE”. Hur skildrar man trovärdiga relationer på film och undviker de givna klyschorna, särskilt när det är just dessa som brukar ligga närmast sanningen?
Robert, Franz och Mange tävlar om att vara blåast i segmentet ”Bästa må dåligt-scen” där Franz bjuder in lyssnarna till sitt stormiga kärleksliv, Robert name-droppar Gaspar Noe och Lars von Trier som sina må-dåligt-husgudar och Mange fäller en tår till Sean Penns mästerliga film Into The Wild.

Sedan utropar Mange Prince Avalanche till ett mästerverk, Franz bråkar med Robert om Only God Forgives (men håller med om att Karaokescenerna är fantastiska) och slår ett slag för Samurajfilmen Tabu som överraskar på fler sätt än ett. Robert slåss mot sin filmsnobbs-image genom att ta sig igenom Insidious 2 (som han avskydde) och Hajen 4 (som han.. också avskydde).

Detta och mycket mer i Filmlådan #7 !

 

Varsågoda!

”Jag tycker Dario Argento har en ganska hög lägsta-nivå”
”Jaså? Jag tycker han har en jävligt låg lägsta-nivå”

SPELSCHEMA (cirka)
00:00-20:00 BLÅ ÄR DEN VARMASTE FÄRGEN
20:00-33:00 BLUE JASMINE
33:00-47:00 BÄSTA MÅ-DÅLIGT SCEN
47:00-01:12:00 VAD VI HAR SETT [Wolf of Wall Street, The Descent 1 och 2, Carrie, Prince Avalanche, Only God Forgives, Tabu, Insidious 2, Hajen 4, Texas Chainsaw Massacre 3D, Blue Valentine, Deep Red, The Day of the Triffids, American Hustle]

LADDA NER SOM MP3
.
.
.
Länk till iTunes (avsnitt 7 kommer inom 24 timmar)
.
.

http://filmladan.libsyn.com/filml-dan-episode-7

20 januari, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *