Filmpodcast: Filmlådan #6 – Gravity / The Fountain

gravityI avsnitt #6 bjuder Filmlådan på en dubbelmacka! Alfonso Cuarons hyllade scifi-äventyr Gravity paras ihop med Darren Aronofskys flum-epos The Fountain. Det diskuteras huruvida Gravity är djupare än valfri åkattraktion på Gröna Lund och Franz anmäler sina tjänster som manusförfattare till Alfonso Cuarons kommande film. I The Fountain fascineras Robert över människans förmåga att bearbeta döden i form av rymd-buddhor som slickar sav från träd, Franz ser liv och död som ett kretslopp medan Magnus håller sig skeptisk till filmens underhållningsvärde.

Sedan går avsnittet vidare i rymdens tecken och Robert talar sig varm om några klassiska 70tals-scifis. Franz har sett Hobbit 2: Desolation of Smaug men får inga mothugg i sina hyllningar (vilket kan bero på att de andra inte sett den ännu), och Mange lovprisar Tom Hanks i Captain Phillips.

Avsnittet avrundas med en diskussion kring Julfilmer då Franz och Magnus sett ett par julrullar i sann julanda. Bara julgrinchen Robert vägrar delta. Eller så är det bara julölen som tagit ut sin rätt…

Varsågoda!

SPELSCHEMA:
00:00-24:20 Intro / Gravity
24:20-39:10 The Fountain
39:10-59:59 Vad har vi sett? [Silent Running, Captain Phillips, The Hobbit 2, Solaris, Pontypool]
59:59-01:15:58 – Julfilmsspecial [Julfilmernas sliskiga natur, It’s a Wonderful Life, Polarexpressen, Vägen till Betlehem, Bad Santa, Scrooged, Home Alone, Gremlins, Christmas Vacation, Miracle at 34th street, Favorit julfilmer]
.
.
Länk till iTunes.
.
.
LADDA NER SOM MP3!
.
.

27 december, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *