Jussi Björling konserten i Voxna kyrka nu på dvd

voxna2013

Jussi-konserten i Voxna 2013  nu på dvd

I somras var jag ett par dagar i Voxna och Voxnabruk där jag bland annat bevistade den trettonde konserten i Voxna kyrka till minne av Jussi Björling. Konserten anordnades av Jussi Björling-sällskapet & Ovanåkers församling. Det var ett såväl intressant som spännande upplevelse som jag tidigare har skrivit om här

För ett par dagar sedan fick jag en dvd inspelning från konserten i brevlådan så nu har jag ett par kvällar lyssnat på inspelningen om och om igen. När jag nu får möjlighet att uppleva konserten genom mina hörlurar så förstärkts det positiva intrycket , men som  också förstärks.

Det är inte så att jag har ändrat uppfattning sedan i somras utan det handlar mer om att en del av repertoaren, som var mindre känt för mig då, nu upplevs ännu bättre. Framförallt är det tenoren Christer Bladins framförande som jag upplever som mycket personligt, vackert och ömsint.

Christer Bladin har ju gjort karriär utomlands så det här var  första tillfället för mig att uppleva honom IRL, medan jag ju har lyssnat på  både Rebecca Rasmussen och Joachim Bäckström vid ett flertal tillfällen.

Det är alltid spännande att få möjlighet att lyssna på, en för mig helt ny repertoar och detta lyckades såväl Angelika Eklund som Rebecca Rasmussen visa. Kända duetter, som sjöngs med nya sångarkombinationer blir också intressanta och stimulerande att uppleva och då tänker jag främst på avsnittet ur Puccini´s La Bohème med Rebecca Rasmussen och Joakim Bäckström, men också de två tenorernas nummer.

I försändelsen låg också en cd-inspelning  med Jussi Björling på Skansen 1952 och här kan jag ju klart konstatera att jag nog aldrig har hört honom så bra. Han är helt enkelt helt outstandning. Cd:n innehåller fem spår och är utan tvekan en av de bästa inspelningarna som jag har lyssnat på och med detta vill jag inte påstå att han är sämre i andra inspelningar, men här är han i sin absoluta toppform.

Om du blir medlem i Jussi Björling-Sällskapet under året så får du bl a cd-skivan Jussi Björling – Skansen 1952 som present utöver  att medlemsavgiften täcker nästa år också. Läs mer om detta på hemsidan!

Jussipabiospegeln

31 oktober, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *