Skriv på för att barnkonventionen ska bli lag i Sverige: Följ kampanjen ”Flykten slutar här”

Skribent:

Processed with VSCOcam with p4 preset

”Flykten slutar här” är en kampanj som vill ge barn på flykt i Sverige en röst och uppmärksamma om att barnkonventionen inte är lag i Sverige. Det har man bland annat gjort genom att använda sig av Moving Street Art.

För att rikta ljuset på de 14 000 flyktingbarn som kommer till Sverige varje år och deras situation, har Unicef projicerat barnens siluetter på fasader och publika platser såsom på slottet, Kulturhuset och Medborgarplatsen i Stockholm, som skuggor av samhället och ibland oss. Man har alltså använt sig av Moving Street Art för att sätta ljuset på de glömda barnen.

Unicef samlar in namnunderskrifter på unicef.se för att få barnkonventionen att bli lag i Sverige och som man kommer överlämna till regeringens utredningsgrupp den 24 oktober. Hittills har över 27.000 svenskar skrivit på. Skriv under här.

Stora innovations- och kulturbloggar världen över har redan uppmärksammat hur Unicef Sverige, med hjälp av gatukonst, valt att belysa ett problem som flyktingbarns rättigheter i Sverige:

PSFK
Digital Buzz
Inhabitots
DesignTaxi
Popsop

Processed with VSCOcam with p4 preset

Processed with VSCOcam with p4 preset

21 oktober, 2013

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. anne skaner skriver:

    har skrivit under för Barnkonventionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *