Kan vi protestera mot Obama? Yes, We Can – Bilder från demonstrationen mot Obama

Skribent:

obamademonstration

Kan vi protestera mot Obama? Yes, we can.
Demonstranterna var på hugget och svarade talaren. Visst går det att protestera mot Obamas politik, trots alla löften och hopp som var knutna kring honom då han blev vald.

Stämningen var på topp och det ar knökfullt på Medborgarplatsen när aktivister från olika politiska håll och opolitiska grupper samlades för att demonstrera mot den amerikanska presidenten Obama. Huvudparollen fokuserade på protest mot USA:s övervakning av världens medborgare och politiker, men det fanns en hel del demonstranter som också protesterade mot de amerikanska planerna på att attackera Syrien och krav på att Guantanamo-fängelset ska läggas ned.

Göran Greider var en av talarna som påpekade hur fel det är att en president som ansvarar för så många oskyldigas död fick Nobelpriset i fred. Greider uttryckte oss den besvikelse många känner mot Obama. Så mycket hopp var knutet kring hans presidentskap och nu har han mer och mer blivit som alla andra amerikanska presidenter, menade Greider.

Mikael Wiehe var en annan på talarlistan. Han talade och sjöng ”Vem kan man lite på”. Tyvärr var ljudet illa inställt och sången skorrade obehagligt.

Efter en timme med olika talare på Medborgarplatsen tågade demonstranterna tillsammans till Mynttorget där ytterligare talare fick upp stämningen.

obamademostration30

obamademonstration20
obamademonstration11

obamademonstration1obamademonstration9

obamademonstration10

obamademonstration8

obamademonstration5

obamademonstration6

obamademonstration4

obamademonstration2

obamademonstration3

Mer om demonstrationen och om Obamas politik: Piratpartiets hemsida och här och i Dagens Nyheter och i Svenska Dagbladet och i Sveriges Radio och

Läs även andra bloggares åsikter om
,
,


4 september, 2013

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. Börje Andersson skriver:

    Obama ansträngde sig vältaligt för att beskriva hur man försöker begränsa avlyssningen till det allra viktigaste. Men missbruk av information som samlats in sker längre ner i organisationen, dit de högst upp inte når.
    Men – som påpekats – lyssnar gör alla. Spanar och spårar. Det gör även vi svenskar om det nu kan vara någon tröst.

  2. Mike skriver:

    Det har observerats att det märkliga är att det spelar ingen roll vad en presidentkandidat vill och lovar, när de blivit valda fortsätter USA exakt samma politik som sin föregångare, oavsett ideologi. Det spelar ingen roll vem som är president, USAs politik förblir densamma. Varför kan man ju fråga sig. Vem styr i kulisserna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *